Pastasalade met gerookte zalm en roomkaas

Recept: Pastasalade met gerookte zalm en roomkaas

 

Pastasalade met gerookte zalm en roomkaasAls je me vandaag zoekt.. Ik dobber in een boot op de Zaan. Mijn ouders zijn de trotse eigenaars van een sloep. “The big smile” heet hij. Zodra het mooi weer is gaan ze erop uit. Soms zijn ze een complete week van b&b naar b&b aan het varen. Vandaag zijn Douwe en ik met ze mee. Ik vind het heerlijk om een hele dag op het water door te brengen. Borrelhapjes mee, flesje wijn erbij en rond lunchtijd even aanleggen bij een restaurant. En als ik het heel ruig wil maken, ga ik misschien nog even zwemmen. Een ultiem ontspannen dag. Bij een mooie dag als vandaag hoort een fris gerecht. Deze pastasalade met gerookte zalm en roomkaas is dan een uitstekende keuze. Makkelijk om te maken, snel klaar en superlekker. Lekker als lunch of als lichte avondmaaltijd.
Ingrediënten pastasalade met gerookte zalm en roomkaas voor 4 personen

500 gram penne
200 gram verse roomkaas
100 gram groene aspergetips
75 gram rucola
150 gram gerookte zalm (ik gebruikte een gerookt zalmhaasje)
Een bosje dille
Een halve citroen
Een halve rode ui
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Breng een middelgrote pan met water, een scheutje olijfolie en een beetje peper en zout aan de kook. Giet de pasta in de pan en kook tot het gaar is. Giet de pasta af en laat het afkoelen.

Rasp de schil van de citroen. Hak de dille fijn. Meng de roomkaas met de dille, de geraspte citroenschil en een beetje peper en zout.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Doe de groene aspergetips in de koekenpan en bak tot ze gaar zijn.

Versnipper de rode ui. Snijd de gerookte zalm in stukjes. Meng de penne met het roomkaasmengsel, de rucola, de gerookte zalm en de groene aspergetips. Bestrooi de pastasalade met gerookte zalm en roomkaas met rode ui en extra dille. Maak af met een snuf peper.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *