|
|


Ingrediënten pastaschotel met witlof en kaassaus voor 6 personen
500 gram penne (of een andere soort pasta)
200 gram ontbijtspek
450 gram witlof
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
150 gram geraspte mozzarella
150 gram geraspte belegen kaas
150 gram Parmezaanse kaas
2 eetlepels bloem
50 gram roomboter
300 ml melk
Een paar takjes platte peterselie
Peper uit de molen

Breng een middelgrote pan met gezouten water aan de kook. Doe de pasta in de pan en kook tot het net aan gaar is. Giet de pasta af en zet apart.
Bak de plakjes ontbijtspek knapperig in een droge koekenpan. Laat even uitlekken op een velletje keukenpapier. Snijd de uitgebakken ontbijtspek in stukjes.
Versnipper de ui en pers de teentjes knoflook. Snijd de witlof in stukjes.
Smelt de roomboter in een steelpan. Doe de knoflook en de ui bij de boter en fruit tot het glazig ziet.
Doe de bloem bij het uienmengsel. Roer door elkaar heen en bak een minuut of 2. Giet de melk in de pan en roer door elkaar heen. Laat het mengsel even pruttelen zodat het iets dikker wordt.
Doe de geraspte belegen kaas, de helft van de geraspte mozzarella en de helft van de Parmezaanse kaas bij het melkmengel. Roer door elkaar en laat pruttelen tot de kaas gesmolten is.
Hak de peterselie fijn. Roer de peterselie (hou een beetje over voor de garnering) en een snuf peper uit de molen door de kaassaus.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de pasta met de kaassaus, de witlof en het ontbijtspek. Doe het mengsel in een ovenschaal (of 2 als je schaal niet groot genoeg is).
Bestrooi de pasta met de overgebleven mozzarella en Parmezaanse kaas en schuif de ovenschaal in de oven. Bak de pastaschotel met witlof en kaassauss in 20 minuten gaar.
Garneer de pastaschotel met witlof en kaassaus met peterselie en peper uit de molen.


Ben benieuwd hoe jij mozzarella raspt…