|
Morning sunshines! Vandaag heb ik een lekker voorjaarstaartje voor jullie. Of eigenlijk is het een Paastaart. I know, Pasen is pas over 3 weken. Ik ben ook echt een oliebol. Op mijn computer houd ik een overzichtsplanning voor Savory Sweets bij. Dat vind ik makkelijk omdat ik dan een beetje vooruit kan werken. Nu kwam ik er afgelopen week achter dat ik een week was vergeten. Volgens mijn planning was het vandaag 18 maart, 2 weken voor Pasen. En nu komt er dus een week bij. Stom dat ik dat niet eerder heb gezien. Ik moest dit weekend dus als een gek aan de slag om receptjes bij te maken. As we speak staat er een bietentaart in de oven en pruttelt er een doperwtenpurree op het fornuis. Ga er maar vanuit dat er dit jaar extra veel lekkere Paasrecepten voorbij zullen komen op Savory sweets. Hebben jullie geen problemen mee toch ;)? Het eerste recept van de Paasparade is deze Paastaart met slagroom en advocaat. Ik bedacht hem toen ik de gele bokkenpootjes in de supermarkt zag liggen. Die vond ik zo leuk. Kun je de gele bokkenpootjes niet vinden? Gebruik dan gewoon de bruine versie. Net zo lekker. De Paastaart met slagroom en advocaat is smeuïg, lekker luchtig en staat binnen een half uur in de koelkast op te stijven. Een typisch geval minimale inspanning met maximaal resultaa(r)t. En kijk hem eens shinen. Daar word je toch blij van!
Ingrediënten paastaart met slagroom en advocaat
400 gram bokkenpootjes
500 ml slagroom
300 ml advocaat
300 gram cake
2 vanillestokjes
1 zakje klopfix
Eventueel witte meringue als versiering
Snijd de cake in plakjes. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Bedek de bodem met plakjes cake. Druk goed aan.
Breek de bokkenpootjes doormidden. Dit gaat het makkelijkst door er een mes doorheen te halen. Zet de bokkenpootjes langs de rand van de springvorm. Druk ze voorzichtig vast in de cake.
Snijd de vanillestokjes in de lengte doormidden. Schraap met een theelepel het merg uit de stokjes. Doe de slagroom, de klopfix en de vanille in een grote kom. Klop de slagroom tot hij stevig is.
Verkruimel de overgebleven bokkenpootjes. Stort een laag slagroom op de cake. Besmeer de slagroom met een laagje advocaat. Bestrooi de advocaat met bokkenpootjes. Stort de rest van de slagroom op de bokkenpootjes en sluit af met een laagje advocaat.
Zet de paastaart met advocaat in de koelkast en laat hem ruim 2 uur opstijven. Zet de paastaart op een taartplateau en verwijder voorzichtig de springvorm.
Versier met schuimpjes, slagroom of andere leuke paasversieringen.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).
Zier er heerlijk uit!
Welke maat springvorm gebruik je?
Dankjewel :). Ik gebruikte er één van 20 centimeter.
Dank je! Ga er mee aan de slag ;-))
Kun je de taart ook 1 dag eerder maken?
tuurlijk, wel in de koelkast bewaren!
Mijn bokkepoots taart werd niet stijf na dat hij de hele nacht in de koelkast heeft gestaan, zelf denk ik dat de klop klop er twee zakjes in moest ipv een
Verrukkelijk!!!
Heb het gisteren ook gemaakt.
Heb alleen veel minder bokkenpootjes en meer slagroom en advocaat moeten gebruiken.
Ik heb het gedaan zoals het er stond, maar had ook meer slagroom willen gebruiken en advokaat, eant er xijn nu bijna geen laagjes te zien
Ziet er heerlijk uit ga het maken
Erg leuk , is er een vervanging voor advocaat?
Mijn bokkepoots taart werd niet stijf na dat hij de hele nacht in de koelkast heeft gestaan, zelf denk ik dat de klop klop er twee zakjes in moest ipv een