Recept: Wraps met gegrilde kip en kerriesaus

 

Wraps met gegrilde kip en kerriesausDit is denk ik de eerste koningsdag sinds jaren dat ik thuis blijf. Normaal houd ik wel van het feestgedruis, de gezelligheid en een drankje. Maar vandaag heb ik echt geen zin. Gisteravond zijn we tijdens onze softbalwedstrijd compleet verregend en kwam ik steenkoud thuis. Sinds gister is softbal officieel geen zomersport meer vrees ik. Tenminste zo voelde het. Gelukkig hebben we wel gewonnen. Thuis ben ik, na een hete douche, lekker in mijn bed gekropen en daar ben ik tot op heden niet meer uitgekomen. Toen ik vanmorgen wakker werd sloeg de regen tegen de ruit en bulderde de wind om het huis. Stiekem kon ik daar wel van genieten en dook ik nog verder onder de dekens weg. Maarrrr… ik blijf goede hoop houden dat het vanmiddag opklaart. Dromen mag altijd toch..  En zo niet, dan ga ik de dag in mijn keuken spenderen. Ik heb nog heel wat bakrecepten die ik wil uitproberen.

En dan nu het recept voor vandaag. Eigenlijk hebben deze wraps met gegrilde kip en kerriesaus niks te maken met het verhaal hierboven. Ik moest het gewoon even kwijt. Deze wraps maakte ik afgelopen zondagochtend om mee te nemen. Je weet wel, toen we gingen volleyballen. Een fijne lunch voor als je wel wat energie kunt gebruiken. En handig om mee te nemen dus. Of je nou een sportwedstrijd, nachtdienst hebt of op reis gaat, het is altijd fijn als je iets te eten bij je hebt. En als dat ook nog eens heel erg lekker, dan zit je helemaal goed. Ik wens jullie een hele fijne koningsdag!

Ingrediënten voor 4 wraps met gegrilde kip en kerriesaus

2 kipfilets (bij elkaar ongeveer 300 gram)
4 wraps
250 gram ananas in blokjes
1 theelepel honing
125 gram taugé
200 gram roomkaas
2 eetlepels yoghurt
2 eetlepels kerriepoeder
4 handjes veldsla
Peper en zout

Bestrooi de kipfilets aan beide kanten met peper en zout. Verhit een grillpan of -plaat. Bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin. Draai ze elke paar minuten om zodat er een mooie grilltekening ontstaat. Haal de kip uit de pan of van de plaat en laat het even afkoelen. Snijd de kip in reepjes.

Doe de roomkaas, de honing en de yoghurt bij elkaar in een kommetje. Meng tot een sausje. Doe de stukjes ananas, kerriepoeder, peper en zout bij het roomkaasmengsel. Roer alles goed elkaar en proef of de kerriesaus op smaak is. Voeg, indien nodig, meer van de ingrediënten toe.

Leg de wraps kort in de oven of magnetron tot ze soepel worden. Spreid een handje sla uit over de wraps. Verspreid een eetlepel kerriesaus over de sla. Leg een handje taugé op de kerriesaus en sluit af met stukjes gegrilde kip.

Rol de wraps met gegrilde kip en kerriesaus op en zet ze vast met een prikker. Wil je de wraps meenemen voor onderweg? Verpak ze dan in een servetje en/of vershoudfolie.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *