Recept: Gevulde pizzabroodjes

 

Gevulde pizzabroodjesHoera! Weekend! As we speak ben ik op de bank neergeploft met een glas rode wijn. Daar was ik onwijs aan toe. Dit weekend ga ik vooral rustig aan doen. Morgenavond ga ik met vrienden naar Freek de Jonge in het DeLaMar en zondag staat er een etentje met familie op de planning. Tussendoor ga ik vooral lekker op de bank liggen en niks doen. Misschien dat ik, als ik in een ruige bui ben, wel een boek ga lezen. Klinkt als een goed plan toch? Bij weekend en borrels horen natuurlijk ook lekkere hapjes. Dit keer waren dat gevulde pizzabroodjes. Ik maakte ze een paar weken geleden toen Douwe vrienden over de vloer had. Op zo een avond kan ik het niet laten om iets lekkers voor de mannen in elkaar te flansen. De gevulde pizzabroodjes zijn lekker, makkelijk om te maken en snel klaar. Ideaal als je eigenlijk druk met kletsen en borrelen bent ;).

Ingrediënten gevulde pizzabroodjes

 

Voor de pizzabroodjes

400 gram pizzadeeg
15 blaadjes basilicum
6 plakjes of minibolletjes mozzarella
12 plakjes salami
50 gram Parmezaanse kaas
1 ei
Peper en zout

Voor de tomatensaus

200 gram tomatenblokjes
1 sjalot
2 teentjes knoflook
Een takjes oregano
Een takje tijm
Een paar blaadjes basilicum
Peper en zout

Versnipper de sjalot en pers de teentjes knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een steelpan. Doe de sjalot en de knoflook in de pan en fruit tot het glazig ziet. Doe de tomatenblokjes in de pan. Hak de kruiden fijn. Roer de kruiden en een beetje peper en zout door de tomatenblokjes. Proef of de tomatensaus op smaak is.

Rol het pizzadeeg uit. Steek met een uitsteekvorm glas of mok 6 cirkels uit het deeg. Bestrijk het deeg met tomatensaus en leg er een plakje salami, een plakje mozzarella en 2 basilicum blaadjes op. Vouw het deeg dicht en vorm er een bolletje van. Zet de bolletje in een ronde ovenschaal of springvorm. Steek tussen elk broodje een plakje salami.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kluts het eitje los en bestrijk de gevulde pizzabroodjes met ei. Rasp de Parmezaanse kaas. Bestrooi de broodjes met kaas en een beetje peper. Schuif de gevulde pizzabroodjes in de oven en bak ze in 25 minuten goudbruin.

Schep een paar eetlepels tomatensaus in het midden van de gevulde pizzabroodjes. Hak de overgebleven basilicum fijn en strooi over de tomatensaus. Maak af met een beetje peper.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

One thought on “Recept: Gevulde pizzabroodjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *