Spaanse quiche met chorizo en manchego

Recept: Spaanse quiche met chorizo en manchego

 

Spaanse quiche met chorizo en manchegoMijn koelkast ligt nog vol met eten van het afgelopen weekend. Ik heb me zondag flink uitgeleefd en meerdere recept voor op de blog gemaakt. Omdat ik het zonde vind om eten weg te gooien lassen we vanavond een restjesdag in. Of hapjesdag, want restjesdag klinkt toch een beetje als afval. Één van die hapjes is deze Spaanse quiche met chorizo en manchego. Cheesy, licht pittig en met een rokerige nasmaak. En lekker dat ie was! Als er trouwens iets is wat ik dit weekend heb geleerd is dat je quichedeeg met gist niet moet laten ontdooien in de koelkast. Het resultaat: een ontploft pakje deeg en een ontzettend smerige koelkast. Ik was vergeten dat ik het deeg in de koelkast had gezet (iets met een pregnancy brain) en had het er te lang in laten staan. Het deeg was uiteindelijk zover uitgezet dat het pakje het niet meer hield en uit elkaar barstte. Jullie kunnen je wel voorstellen hoe mijn koelkast eruit zag. Schoonmaken en terug naar de winkel dan maar. Dat gebeurt me nooit meer!
Ingrediënten Spaanse quiche met chorizo en manchego

300 gram quichedeeg
1 grote rode ui
100 gram chorizo van de vleeswarenafdeling
150 gram manchego
4 eieren
200 ml kookroom
2 theelepels pimenton (gerookte paprika poeder)
Peper en zout
Een scheutje olijfolie om in te vetten

Spaanse quiche met chorizo en manchego

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet de een quichevorm in met een beetje olijfolie. Bekleed de quichevorm met het quichedeeg en druk het zachtjes aan. Prik het quichedeeg een paar keer in met een vork.

Snijd de manchego in blokjes en snijd de rode ui in dunne halve ringen.

Beleg de bodem van de quiche met plakes chorizo. Breek de eieren in een grote schaal of kom. Giet de kookroom bij de eieren en roer het door elkaar. Doe de manchego, rode ui, de pimenton en een beetje peper en zout bij het eiermengsel. Meng alles goed met elkaar en giet daarna op de bodem.

Schuif de Spaanse quiche met chorizo en manchego in de oven en bak hem in 30 minuten gaar. Laat de quiche 10 minuutjes staan en haal hem vervolgens uit de vorm.

De Spaanse quiche met chorizo en manchego is lekker als avondmaaltijd, lunch of als onderdeel van de hapjestafel. Ook lekker om koud te eten bij de lunch.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

One thought on “Recept: Spaanse quiche met chorizo en manchego

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *