|
|

Wat vind je allemaal op een Hollandse borrelplank?
Plakjes ossenworst, leverworst en grillworst
Een Hollandse borrelplank is niet compleet zonder deze plakjes oerHollandse worst. Serveer met mosterd, mierikswortelmayonaise en truffelmayonaise om in te dippen.
Blokjes kaas
Een Hollandse borrelplank is niet compleet zonder blokjes kaas. Kies voor een lekkere Hollandse oude brokkelkaas, komijnenkaas of misschien zelfs blokjes geitenkaas.
Filet americain
Besmeer een toastje met filet americain, bestrooi met rode ui, een gekookt eitje en verse peper uit de molen en je hebt een heerlijk hapje.
Amsterdams tafelzuur
Als je aan Nederlands eten denkt kan tafelzuur natuurlijk niet ontbreken. Dus kom maar door met de cornichons (mini-augurkjes), Amsterdamse uitjes en zilveruitjes.
Gehaktballetjes
Meng 300 gram half-om-halfgehakt met een ei, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel ketjap, 1 theelepel worcestershiresaus, een versnipperd sjalotje en een handje panko en draai er balletjes van. Braad de balletjes in een eetlepel roomboter even aan en laat daarna op laag vuur een kwartiertje sudderen met de deksel op de pan. Serveer met mosterd.
Makreelpaté
Meng 150 gram gerookte makreel met 2 eetlepels crème fraîche, een halve versnipperde rode ui, een eetlepel kappertjes en een beetje peper en zout en je hebt een waanzinnig lekker makreelpaté. Lekker op een toastje of plakje brood.
Gevulde eitjes
Kook 6 eieren in 10 minuten hard. Laat de eieren schrikken en pel ze. Snijd de eieren doormidden en schep de dooiers eruit. Meng de dooiers met 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel crème fraîche, 1 theelepel kerriepoeder en een beetje peper en zout. Schep het eiermengsel in een spuitzak en spuit het in de leeggeschepte eitjes. Garneer met een beetje gehakte peterselie of bieslook en maak af met peper uit de molen.
Vers fruit
Versier de borrelplank met vers Hollands fruit. Denk dan aan Hollandse aardbeien, frambozen, appel, sinaasappel (hallo appeltjes van oranje), peer en pruimen. Leg het fruit lekker speels op de plank.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).




