Recept: 3x crostini

 

3x crostiniJullie zullen inmiddels wel doorhebben dat ik gek ben op borrelen. En dan het liefste met wijn. Vooral rode wijn is momenteel favoriet. Pinotage, Rioja, Primitivo en Nero d’Avola kom er maar in. Witte wijn drink ik eigenlijk nooit in de winter. Dat is voor mij toch meer een zomerdingetje. Lekker op het terras. Bij al die borrels kunnen natuurlijk de borrelhapjes niet ontbreken. Het liefst crostini’s, bruschetta’s of toastje met beleg. Tenminste, dat vind ik zelf erg lekker. Voor een schaal met nacho’s, bitterballen of andere hapjes draai ik trouwens ook mijn hand niet om hoor. Maar crostini’s.. ja.. dat vind ik toch wel het allerlekkerst. Momenteel heb ik vakantie en wordt er heel wat afgeborreld in huize Savory Sweets. Inclusief hapjes. Bijvoorbeeld deze crostini’s. Gisteravond maakte ik ze weer. We hadden de hele dag de baby van vrienden over de vloer. Zij waren toe aan een dagje met zijn tweeën en gingen lekker naar de sauna. De baby gedroeg zich voorbeeldig, maar aan het einde van de dag waren we wel kapot. Hard werken zo’n kleintje. Toen de babe weg was zijn we op de bank geploft en er niet meer vanaf gekomen. Glaasje wijn erbij. Plankje met lekkers (en dus 3x crostini) en lekker naar de top2000 kijken. Was dat even fijn!




Ingrediënten voor 3x crostini

Crostini met carpaccio en truffelmayonaise

6 plakjes stokbrood
1oo gram carpaccio
1 eetlepel truffelmayonaise
1 eetlepel pijnboompitten
1 theelepel kappertjes
Een handje Parmezaanse kaas schilfers
Een handje rucola
Peper uit de molen

Crostini met serranoham en zongedroogde tomaat

6 plakjes stokbrood
100 gram serranoham
6 eetlepels ricotta
6 zongedroogde tomaatjes
Een handje rucola
Eventueel een takje peterselie
Peper uit de molen

Crostini met gerookte zalm en dille-mayonaise

6 plakjes stokbrood
100 gram gerookte zalm
2 eetlepels mayonaise
Een paar takjes dille
1 theelepel honing
1 theelepel kappertjes
1/2 rode ui
Peper uit de molen

3x crostini

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de plakjes brood erop. Bestrooi het brood met peper en zout een een drupje olijfolie. Schuif de bakplaat in de oven en bak de broodjes in 20 minuten gaar.

Crostini met carpaccio en truffelmayonaise

Leg de carpaccio op de crostini. Bedek de carpaccio met Parmezaanse kaas, kappertjes, pijnboompitjes en rucola. Druppel wat truffelmayonaise op de carpaccio. Maak af met peper uit de molen

Crostini met serranoham en zongedroogde tomaat

Schep op elke crostini een eetlepel ricotta. Bedek de ricotta met rucola. Leg een plakjes serranoham op de ricotta. Garneer met zongedroogde tomaat en eventueel een takje peterselie. Maak af met peper uit de molen

Crostini met gerookt zalm en dille-mayonaise

Versnipper de halve rode ui. Meng de mayonaise met de dille, honing en een beetje peper en zout. Beleg de crostini met rucola. Leg een plakje zalm op de rucola. Leg de kappertjes en rode ui op de gerookte zalm. Druppels wat dillemayonaise op de gerookte zalm en garneer met takjes dille. Maak af met peper uit de molen.

Serveer 3x crostini meteen zodat de broodjes nog lekker knapperig zijn.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *