It’s cocktail ‘o clock: Strawberry daiquiri

 

Strawberry daiquiriBleeehh.. Wat een snertweer is het zeg. Ik had zo gehoopt op een zonnige dag. Vanavond is de diploma-uitreiking van onze studenten. Normaal reiken we de diploma’s altijd buiten uit in een grote vrachtwagen. Vandaag was dat geen goed idee. We zitten dus gewoon binnen. Droog en warm. Omdat ik toch een beetje een zomergevoel wilde hebben, maakte ik deze cocktail. Ik maak deze cocktail thuis regelmatig. Heerlijk als toetje of als verfrissing tussendoor. Ik ben ooit begonnen met het maken van deze cocktail toen er een overload aan aardbeien uit de tuin van mijn schoonmoeder kwam. Er stonden 5 of 6 bakken met aardbeien in de koelkast en ik vond het zonde om iets weg te gooien. Het was dus cocktailpartytijd. Ik nodigde een paar vriendinnen uit en in een mum van tijd waren de kilo’s met aardbeien veranderd in strawberry daiquiris. Als ik aan de strawberry daiquiri denk begint in mijn hoofd meteen de zon te schijnen. Deze cocktail is lekker fris en fruitig. Ijskoud door de ijsklontjes en fruitig door de aardbeien. Ladies and gentleman.. We have a winner! 

Ingrediënten voor 4 keer de strawberry daiquiri

10 ijsklontjes
120 ml rum (of wodka als er geen rum in huis is)
500 gram aardbeien
1 limoen
1 eetlepel suiker

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in 4 stukken. Doe de aardbeien, 120 ml rum, het sap van de limoen en 1 eetlepel suiker in een blender. Zet de blender aan een laat hem draaien tot het ijs gecrusht is. Proef of de strawberry daiquiri op smaak is. Voeg eventueel meer van bepaalde ingrediënten toe.

Schenk de strawberry daiquiri in champagne- of cocktailglazen. Garneer met een rietje, een parasolletje of een aardbei. Ook lekker om een beetje munt met de cocktail mee te mixen.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.