Zelf groene ijsthee maken

Recept: Zelf groene ijsthee maken met gember en citroen

 

Zelf groene ijsthee makenAfgelopen weekend kwam ik erachter dat het supermakkelijk is om zelf groene ijsthee te maken. Ik maakte de ijsthee voor de babyshower van een vriendin. Die vriendin is gek op groene ijsthee, helemaal nu ze zwanger is. Het thema van de babyshower was dan ook een high-ice-tea. Het was een fantastische middag met veel gezelligheid, lekkere hapjes en natuurlijk deze zelfgemaakte groene ijsthee. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet verwacht had dat het zo makkelijk was om het zelf te maken. Het duurt even, dat wel. Maar moeilijk? Absoluut niet. De groene thee moet eerst verhit worden om vervolgens weer terug te koelen. Dat heeft nou eenmaal tijd nodig. Gelukkig doen ijsblokjes wonderen. Als de ijsthee nou eenmaal koud is, dan heb je wel wat. Bij ons was de kan in een mum van tijd leeg. De zelfgemaakte groene ijsthee is een verfrissend drankje dat ook nog eens erg gezond is. Dit ga ik deze zomer zeker vaker maken!Ingrediënten voor 3 liter zelfgemaakte groene ijsthee

3 liter water
3 citroenen
2 centimeter verse gember
2 theezakjes groene thee
2 eetlepels honing
Een paar takjes munt
Eventueel een berg ijsblokjes

Zelf groene ijsthee maken

Breng 3 liter water aan de kook en zet er groente thee van. Rasp de schil van anderhalve citroen. Schil de gember en rasp het fijn. Roer de citroenrasp en de gember door de hete thee. Laat de thee afkoelen tot het lauw is.

Pers het sap van anderhalve citroen en roer het samen met 2 eetlepels honing door de ijsthee. Doe een paar takjes munt bij de ijsthee. Zet de groene ijsthee in de koelkast en laat hem afkoelen tot hij ijskoud is. Ik gebruikte ijsblokjes om het proces te versnellen.

Snijd de overgebleven citroen in stukjes. Vul een karaf met ijsblokjes, stukjes citroen en blaadjes munt. Giet de ijsthee over de ijsklontjes. Drink de ijsthee direct na serveren.

De zelfgemaakte groene ijsthee is ideaal op feestjes, bij de barbecue of gewoon omdat het mooi weer is.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *