It’s cocktail ‘o clock: 3 alcoholvrije cocktails

 

alcoholvrije cocktailsJaaahoor! Mijn vakantie is voorbij en het zonnetje begint te schijnen. Dat hadden we niet afgesproken. STOM! Beter schijnt dat zonnetje in het weekend nog steeds. Vakantie of geen vakantie, zonnig of pokkenweer op thirsty thirsday drinken we borrels. Borrels zonder alcohol in dit geval. Want met een vriendin die zwanger is en een vriendin die altijd met de auto komt kan ik niet aankomen met een glaasje wijn. De eerste écht lekkere alcoholvrije wijn moet ik namelijk nog tegenkomen. Wijn zonder alcohol is net zoiets als vegetarische filet americain en Wiener schnitzels zonder kalfsvlees. Goed bedoeld, misschien ook wel lekker, maar haalt het niet bij the real deal. Dus maakte ik alcoholvrije cocktails, of mocktails,  zoals ze ook vaak genoemd worden. De alcoholvrije cocktails vielen in de smaak bij mijn vriendinnen. Als er alcohol in de cocktails had gezeten waren ze lallend naar huis gegaan. Liever wel lallend naar huis? Voeg dan bij de mojito een scheutje rum en bij de rest een scheutje wodka toe. Mijn favoriet was de tropical mama mocktail. Al zat er in de mijne wel een scheutje wodka. Ik ben tenslotte niet zwanger en ik heb niet eens een auto. En ik had trek in een “echte” cocktail. Misschien maak ik ze vanavond wel weer. Het is tenslotte bijna weekend. 😉 Cheers!
3 verfrissende alcoholvrije cocktails

 

Tropical mama mocktail


Mommy mocktail

Wat heb je nodig

50 ml appelsap
50 ml jus d’orange
100 ml cranberrysap
1 schijfje sinaasappel
Een handje ijsklontjes

Wat ga je doen

Meng de appelsap met de jus d’orange en het cranberrysap. Vul een glas met ijsklontjes. Giet het vruchtensapmengsel in het glas. Garneer met een schijfje sinaasappel en maak af met een rietje.

Virgin watermeloen mojito


Virgin watermeloen mojito

Wat heb je nodig

1 limoen
2 theelepels (riet)suiker
1 of 2 partjes watermeloen
Een paar takjes munt
Een scheutje watermeloensap (dat maak je door een stuk watermeloen te pureren)
Ongeveer 100 ml bruisend water
Een handje ijsklontjes

Wat ga je doen

Snijd de limoen in partjes. Doe de limoen, de rietsuiker en een paar blaadjes munt in een hoog glas. Stamp de partjes limoen, de munt en de suiker door elkaar met een cocktailstamper of de achterkant van een pollepel. Vul het glas met ijsklontjes. Schenk een scheutje watermeloensap in het glas en vul af met bruisend water. Garneer met een partjes watermeloen, takjes munt en maak af met een rietje.

Virgin martini met witte druivensap en frambozen


Virgin druivenmartini

Wat heb je nodig

100 ml witte druivensap
Een scheutje limonadesiroop met frambozensmaak
4 frambozen

Wat ga je doen

Giet het witte druivensap in een cocktailglas. Doe de frambozengrenadine in een spuitflesje. Laat voorzichtig druppeltjes grenadine in het glas valen zodat de grenadine naar de bodem zakt. Rijg de frambozen aan een cocktailprikker en zet het schuin in het glas.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *