Recept: Citroenlimonade met gember en munt

 

Citroenlimonade met gember en muntToen ik deze citroenlimonade met gember en munt vorige week in Leuven proefde had ik een hallelujah momentje. Compleet met klinkende klokken, engelenvleugeltjes en een openbrekende hemel. Wat was dit verfrissend zeg! Precies wat ik nodig had, want de avond ervoor hadden we flink de bloemetjes buiten gezet. Er waren flink wat drankjes doorheen gegaan en ik voelde me nou niet ehh.. echt fit zullen we het maar noemen. Maar toen was daar deze citroenlimonade. Wat een dorstlesser was dat. Mijn kater was in één klap verdwenen. Al kon dat ook aan de enorme gehaktbal liggen die ik even daarvoor had verorberd. Benieuwd wat ik nog meer in Leuven heb gedaan? Dat kun je hier lezen. Eenmaal thuis besloot ik om de citroenlimonade met gember en munt na te maken. En wat bleek? Het was een piece of cake. De limonade is gemaakt in een kwartiertje. Daarna hoeft hij alleen nog maar af te koelen in de koelkast. Rietje erin en klaar ben je. Santé!  
Ingrediënten citroenlimonade met gember en munt

3 citroenen
2 centimeter gember
4 eetlepels honing
Een bosje verse munt
500 ml bruiswater (plat water kan ook)
Ijsklontjes

Schil de gember en snijd het in dunne plakjes. Schaaf met een dunschiller de schil van 2 citroenen. Zorg dat je stopt bij het witte gedeelte anders wordt de limonade bitter.

Doe de gember en de citroenschil in een (steel)pan. Giet een beetje water in de pan. De citroen en gember moeten net aan onder staan. Breng het water aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat het helemaal afkoelen.

Zeef de inhoud van de steelpan. Giet het vocht in een limonadekan en voeg de honing toe. Snijd de laatste citroen in partjes. Doe de citroen en de takjes munt in de kan en vul af met bruiswater. Maak af met ijsklontjes.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *