Zelf aardbeienlimonade maken

Recept: Zelf aardbeienlimonade maken

 

Zelf aardbeienlimonade makenIk ben de afgelopen weken enorm into het zelf limonade maken. Lekker verfrissend nu het zo warm buiten is. Deze aardbeienlimonade met citroen en munt maakte ik afgelopen zondag. De mussen vielen van het dak zo warm was het en ik moest even niet denken aan wijn of een andere alcoholische drank. Iets met een festival de dag ervoor en daardoor een beetje (lees: er stond iemand met een drilboor in mijn hoofd) hoofdpijn de dag erna. Geen alcohol voor mij dus die dag. Daarom maakte ik zelf een verfrissend en gezond drankje. En lékker dat het was. Binnen een half uur was de kan met limonade leeg. Ik was weer helemaal gehydrateerd. Wil je toch een drankje met alcohol? Voeg dan een scheutje wodka toe om er een cocktail van te maken. Mooi rietje erin en je hebt een feestje in een glas. Ingrediënten zelf aardbeienlimonade maken voor 6 personen

500 gram aarbeien
2 eetlepels honing
2 liter water
4 limoenen
Een bosje munt

Zelf aardbeienlimonade maken

Leg 10 aardbeien apart. Verwijder de kroontjes van de rest van de aardbeien en doe ze in een hakmolentje. Rasp de schil van 1 limoen en voeg samen met de honing aan de aardbeien toe.

Vul een pan met 2 liter water. Voeg de gepureerde aardbeien toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de inhoud van de pan 30 minuten tot een uur pruttelen.

Haal de pan van het vuur en zeef de limonade. Doe de limonade in een kan en zet het in de koelkast. Laat de aarbeienlimonade helemaal afkoelen.

Snijd de overgebleven aardbeien en de limoenen in stukjes. Doe de aardbeien, limoen en takjes munt in de aardbeienlimonade. Vul de kan verder op met ijsblokjes en serveer ijskoud.

Tip: voeg voor een feestelijk cocktail een scheutje wodka toe.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

2 thoughts on “Recept: Zelf aardbeienlimonade maken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *