Recept: Appelcrumble met licor 43 en vanille-ijs

 

Dit is de eerste foto met mijn nieuwe ondergrond. Wat vinden jullie ervan? Heeft Douwe gister voor me gemaakt. We hebben bij de bouwmarkt een mooie plank van steigerhout uitgezocht. Ze hadden daar een zaagservice dus we hebben hem meteen in 3 gelijke stukken laten zagen. Vervolgens heeft Douwe hem vastgezet met latjes aan de onderkant. Ik ben er zo blij mee! Eindelijk een goede ondergrond waar alles op past. I love that man. Over naar de andere blijmaker van vandaag. Deze Appelcrumble met licor 43 en vanille-ijs is namelijk bizar lekker. Om de één of andere reden krijg ik vaak met verjaardagen, feestjes of andere gelegenheden een fles licor 43. Best bijzonder, want ik drink het bijna nooit. Meestal geef ik de flesjes aan mijn moeder of vriendinnen die het wel lekker vinden. Misschien is het toch uit eigen belang. Haha. Omdat ik nog een fles in de kast had staan besloot ik om ermee te gaan koken. Op internet kwam ik het idee tegen voor een appelcrumble met likeur. Het klonk erg lekker en zo ben ik gaan experimenteren. WAT was dat een goed idee zeg! Zoete sticky appel met een crispy kruimeldeeg. Het bolletje vanille-ijs dat wegsmelt op de warme appel maakt het helemaal af. Vooral de warm-koud combinatie vind ik heel erg lekker. Heb je nog een fles licor 43 in de kast staan, probeer dan zeker dit lekkere dessert. Succes verzekerd! Ik weet in ieder geval waar mijn fles voortaan voor gebruikt gaat worden.Ingrediënten appelcrumble met licor 43 quarenta y tres voor 4 personen

6 appels
1 citroen
100 ml licor 43 quarenta y tres
1 zakje vanillesuiker (8 gram)
Een klontje boter om in te bakken
4 bolletjes vanille-ijs (of meer)

Voor het kruimeldeeg

100 gram koude roomboter (ongezouten)
100 gram witte basterdsuiker
150 gram bloem
Een handje amandelen
1 theelepel baking soda
Een snuf zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de appels en snijd ze in stukjes. Rasp de schil van de citroen. Smelt een klontje boter in een koekenpan. Doe de appels bij de boter en bak tot ze een beetje glazig zien. Doe helft van de licor 43 en de vanillesuiker bij de appel. Bak tot de likeur is verdampt. Voeg de citroenschil en de rest van de likeur toe. Bak tot de de likeur is verdampt. Als het goed is worden de appels een beetje sticky.

Snijd de boter in blokjes. Doe de boter met de rest van de ingrediënten voor het kruimeldeeg in een keukenmachine of hakmolentje. Pulseer een paar keer kort tot er een grof kruimeldeeg ontstaat.

Doe het appelmengsel in 4 ovenvaste schaaltjes. Verdeel het kruimeldeeg over de potjes. Zet de appelcrumble met licor 43 een half uurtje in de oven.

Serveer de appelcrumble met licor 43 met een bolletjes vanille-ijs.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.