|
|

Ingrediënten croutons van 1 (stok)brood voor een flinke schaal
1 stokbrood, ciabatta of ander brood wat je over hebt
Een flinke scheut olijfolie (ongeveer 2 a 3 eetlepels
Een snuf zeezout
Eventueel wat peper uit de molen

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd het brood in gelijkmatige blokjes. Laat de grootte van de blokjes afhangen van het gerecht waar je ze voor wilt maken.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de blokjes brood op het bakpapier en besprenkel met olijfolie. Bestrooi de blokjes brood met zeezout en eventueel wat peper uit de molen. Hussel de stukjes brood even goed door elkaar.
Schuif de bakplaat in de oven en bak in 10-15 minuten krokant.
Laat de croutons afkoelen en gebruik in een soep of salade.
Je kunt de croutons in een afgesloten bak een paar dagen bewaren. Het is ook mogelijk om de croutons even op te piepen in de oven voordat je ze gebruikt. Bak ze dan 5 minuten in een oven van 180 graden. De croutons smaken dan weer lekker vers.

