Recept: Gruwelijk lekkere dubbele chocoladetaart

 

Gruwelijke lekkere dubbele chocoladetaartEn dan nu… Ladies and gentleman… Is het tijd voor mijn buitenaardse, niet normaal lekkere, dubbele chocoladetaart! Of ik iets te vieren heb? Niet echt. Maar met dit grauwe en regenachtige weer… Vond ik het wel tijd om een lekkere guilty pleasure te posten. Gewoon even een blijmaker op de woensdagochtend. Hij is smeuïg, hij is romig, hij zit boordevol chocola en ik weet zeker dat je hier niet vanaf kunt blijven. En het allermooiste… Hij is echt niet zo moeilijk om te maken als je denkt. Iedereen kan dit. Zelfs de grootste keukenkluns. Het enige wat je moet doen is het recept volgen en de hoeveelheden precies aanhouden. De rest komt vanzelf. Wedden dat je hier hoge ogen mee gooit?




Ingrediënten voor 1 grote gruwelijk lekkere dubbele chocoladetaart

2 springvormen van 20 cm.

Voor de cake

3 eieren
90 gram cacaopoeder
250 gram bloem
500 gram suiker
350 ml karnemelk
32 gram bakpoeder (2 zakjes)
1 theelepel vanille-extract
130 gram zonnebloemolie
300 ml water
Een snuf zout

Voor de chocolade botercrème

300 gram roomboter op kamertemperatuur
400 gram poedersuiker
65 gram cacaopoeder
75 ml (ongeklopte) slagroom
1 theelepel vanille-extract
Een snuf zout

Gruwelijk lekkere dubbele chocoladetaart

Begin met het maken van de cake. Doe het water in een steelpan en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer het cacaopoeder erdoor.

Doe de bloem, de suiker, het bakpoeder en het zout in een grote kom. Doe de karnemelk, de zonnebloemolie, het vanille-extract en de eieren erbij. Mix alles goed met een mixer of de keukenmachine. Voeg het cacaomengsel erdoor en laat een half uurtje rusten.

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in. Verdeel het beslag over de 2 springvormen. Zet de springvormen in de oven en bak in 50 minuten gaar.

Haal de springvormen uit de oven en laat even afkoelen. Stort daarna de cake omgekeerd op een stukje bakpapier. Trek het velletje bakpapier wat aan de onderkant zat voorzichtig van de cake.

Doe de boter in een kom. Klop het met een mixer of de keukenmachine los. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix nog even door.

Besmeer de bovenkant van 1 van de cakes met een laagje botercrème. Leg de andere cake er met de platte kant bovenop. Besmeer de zijkanten en de bovenkant met de botercrème. Zorg dat alles bedekt is.

Versier de taart met aalbessen of ander zomerfruit en eventueel kleine chocolaatjes.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *