|
|

Ingrediënten Glühwein cheesecake
Voor de bodem
180 gram speculaasjes
85 gram ongezouten roomboter
Voor de vulling
450 gram roomkaas
360 ml slagroom
120 gram poedersuiker
2 theelepels citroensap
1 theelepel vanille-extract
Voor de topping
300 ml rode wijn
Een halve sinaasappel
Een halve citroen
2 kaneelstokjes
3 stuks steranijs
Eventueel een paar scheppen suiker
6 blaadjes gelatine

Maal de koekjes fijn met een hakmolentje. Smelt de boter en meng de koekkruimels met de boter.
Bekleed een springvorm met bakpapier. Stort de koekkruimels op de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast om op te laten stijven.
Mix de roomkaas tot het soepel en zacht is. Voeg de poedersuiker, het citroensap en het vanille-extract toe. Mix de ingrediënten door de roomkaas.
Mix de slagroom (in een andere kom) tot stijve pieken. Voeg een derde van de slagroom toe aan het roomkaasmengsel en spatel door elkaar. Voeg de rest van de slagroom toe en spatel tot een egale massa.
Haal de springvorm uit de koelkast en giet het roomkaasmengsel op de koekjesbodem. Strijk de bovenkant glad en zet de cheesecake 6 uur in de koelkast.
Maak in de tussentijd de glühwein. Snijd een sinaasappel en een halve citroen in plakjes. Doe de rode wijn, de sinaasappel, de citroen, de kaneel en de steranijs bij elkaar in een pan. Zet de pan op laag vuur en laat 30-45 minuten pruttelen. Voeg naar smaak suiker toe.
Zeef de (lauwwarme) glühwein en voeg de gelatineblaadjes toe. Laat de gelatine oplossen in de wijn. Giet het glüweinmengsel op de cheesecake en zet nogmaals een uurtje in de koelkast zodat de topping op kan stijven.
Haal een warme spatel langs de randjes van de springvorm en klik de vorm open. Serveer direct of bewaar in de koelkast.


ik vond zo heerlijk lekker dessert om tussen doortje te geven of bij groot bezoek
Hoi, kan je dit ook met kant en klare Gluhwijn doen? Soja hoeveel ml moet ik daarvoor rekenen?
Ik hoop het vanm te gaan maken
Hoi, kan dit met kant en klare gluhweijn ook? Ik wil het straks gaan maken