|
|

Ingrediënten patatas bravas met alïoli en chorizo voor 4 personen
500 gram vastkokende aardappels (gekookt en in partjes gesneden) of kant-en-klare aardappelpartjes met schil
200 gram chorizo
4 eetlepels alïoli
Een paar takjes peterselie
Een klontje roomboter om in te bakken
Voor de salsa Brava
400 gram gezeefde tomaten
70 gram tomatenpuree
2 teentje knoflook
1 middelgrote ui
1 eetlepel gerookt paprikapoeder
1/2 theelepel cayenne peper
Een scheutje droge witte wijn (als er kinderen mee-eten kun je die ook weglaten)
Een scheutje olijfolie om in te bakken
Peper en zout
Smelt de roomboter in een koekenpan. Doe de aardappelpartjes in de pan en bak op laag vuur tot ze knapperig zijn. Snijd de chorizo in halve plakjes en doe ze bij de aardappels. Bak tot de chorizo begint te geuren.
Versnipper de ui en pers de teentjes knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Doe de ui en de knoflook in de pan en fruit tot het glazig ziet. Doe de tomatenpuree, het gerookte paprikapoeder en de cayennepeper in de pan. Bak tot de kruiden beginnen te geuren. Blus af met de wijn. Doe de gezeefde tomaten in de pan en roer alles door elkaar. Laat een paar minuten pruttelen en maak af met peper en zout.
Leg de aardappels met chorizo in een schaal. Schep de salsa Brava en de alïoli op de aardappels. Hak de peterselie fijn. Bestrooi de patatas bravas met peterselie. Maak af met peper en zout. Serveer de patatas bravas met alïoli en chorizo in combinatie met partjes citroen.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

