|
|

Ingrediënten perentaart met kaneel en speculaas
Ongeveer 5 plakjes bladerdeeg of een stuk bladerdeeg op rol
2 of 3 peren
3 eieren
200 ml slagroom
120 gram suiker
1 zakje vanillesuiker (ongeveer 8 gram)
Een handje amandelschilfers
1,5 theelepel kaneelpoeder
Een half pak speculaas (ongeveer 150 gram)
Boter of olie om in te vetten
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm in met boter of olie. Bekleed de vorm met bladerdeeg. Prik het bladerdeeg een paar keer in met een vork.
Maal de speculaasjes fijn met een deegroller of hakmolentje. Bestrooi het bladerdeeg met de speculaaskruimels.
Schil de peren en snijd ze in 4 stukken. Verwijder het klokhuis en snijd ze aan de bovenkant een paar keer in. Leg de peren met de bolle kant naar boven op de speculaaskruimels.
Doe de eieren, de suiker, de vanillesuiker, het kaneelpoeder en de slagroom bij elkaar in een kom. Mix alles door elkaar. Giet het slagroommengsel bij de peren en bestrooi met amandelschaafsel.
Zet de perentaart met speculaas en kaneel in de oven en bak hem in 30-40 minuten gaar.
Laat de taart een half uur afkoelen op een rooster. Haal de taart uit de vorm. Serveer de perentaart met kaneel en speculaas als hij nog een beetje warm is. Lekker met een bolletje vanille-ijs.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).



Hallo
Ik heb de taart gisteren gemaakt en we vinden m lekker maar de bodem is wat taai, wrs door t vocht. Met welke bodem zou ik de taart nog meer mee kunnen maken??
Met t deeg waar je gevulde speculaas mee maakt?
Ik heb hem ook net gemaakt. Voor de tweede keer. en ik had dezelfde ervaring. Ik heb nu appeltaartdeeg gebruikt. Ik moet nog proeven.
In het recept van een kruisbessentaart (weliswaar met een soort zanddeegbodem ipv bladerdeeg) was de instructie om eerst ca 10 min te bakken met alleen het fruit erin en daarna pas het roommengsel toe te voegen en verder te bakken. Dat scheelde inderdaad enorm: de bodem werd veel mooier gaar. Bladerdeeg gaat natuurlijk wel meteen rijzen op de onbedekte delen. Maar proberen kan geen kwaad! Wat ik ook wel eens doe is aan het einde vd baktijd de oven alleen op onderwarmte zetten en dan 5-10 min extra geven. Vooral in een glazen vorm kan je dan goed zien of de onderkant ook gaar en bruin is. Ik ga hem ook uitproberen!