|
|


Ingrediënten kaas-uienbrood voor 4 personen
350 gram bloem
75 ml lauwe melk
150 ml lauw water
7 gram gist
1 theelepel suiker
3 middelgrote uien
100 gram geraspte belegen kaas
Klontje roomboter om in te bakken
Een takje peterselie
Een snuf zout
Peper uit de molen

Meng de bloem, de melk, het water, de suiker en het gist door elkaar. Kneed tot een (nog best wel plakkerig) deeg.
Vorm het deeg tot een bol en leg het onderin een schone kom. Dek af met een theedoek en laat op kamertemperatuur een uur rijzen.
Snijd de uien in halve ringen. Smelt een beetje roomboter in een koekenpan en bak de uien. Haal ze vlak voordat ze bruin beginnen te worden uit de pan.
Haal het deeg uit de kom en druk de lucht eruit. Leg het deeg op een stuk bakpapier. Bestrooi het deeg met een beetje bloem en rol het uit tot een grote lap. Bedek met een theedoek en laat nog een half uurtje rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Beleg het deeg met de gebakken uien en bestrooi met geraspte kaas. Schuif de bakplaat in de oven en bak in 30 minuten gaar.
Hak de peterselie fijn. Bestrooi het kaas-uienbrood voor serveren met peterselie en maak af met peper uit de molen.


Kan ik dit brood een dag van tevoren bakken en opwarmen op de dag zelf?