Bye bye 2016…

 

Savory Sweets 2016En toen was daar de laatste dag van 2016. Een raar, bewogen, maar op persoonlijk vlak heel erg leuk jaar. Toen ik vorige week hoorde over de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn merkte ik iets aan mezelf waar ik een beetje van schrok. Ik keek er niet meer van op. Ik hoorde het en ging meteen weer door met mijn leven. Het begint “normaal” te worden dat dit soort dingen gebeuren. En dat is best een enge gedachte. Want hoe je het wendt of keert. Het is en wordt nooit normaal dat deze dingen gebeuren. En daar mag je soms best even bij stilstaan. Mijn remedie tegen alle ellende.. Zoveel mogelijk genieten van het leven. En nog beter.. Anderen zoveel mogelijk laten meegenieten. Afgelopen jaar heb ik daar in ieder geval mijn best voor gedaan. En ik moet zeggen.. Dat is aardig gelukt. Hieronder een jaaroverzicht van mijn 2016. Een fantastisch jaar. Met eigenlijk alleen maar hoogtepunten (en daar ben ik heel erg dankbaar voor). Vanavond ben ik bij vrienden in Amsterdam. As we speak sta ik in de keuken in om mijn deel van de hapjes te maken. En zo eindigt 2016 voor mij ook waar het begon. Met gezelligheid, hapjes, drankjes en heel veel liefde. Ik wens jullie allemaal een hele fijne avond en onthoudt… Het leven is te kort om vieze dingen te eten!

Januari ~ En toen was er.. Wijn!

 

Januari-2016

In januari heb ik samen met Douwe en een vriend een wijncursus gevolgd. Ik hield altijd al erg van wijn, maar nu ging er een wereld voor me open. Wat was dit interessant en leuk. Na de cursus ben ik me nog meer gaan verdiepen en inmiddels heb ik besloten om een officiële opleiding te gaan doen. Verder gingen Douwe en ik gingen een paar keer naar de Foodhallen, ging ik met vriendinnen naar het food soul festival en had ik een fantastische middag bij the Taste of Holland in de jaarbeurs.

Februari ~ Chillen in de foodhallen

 

februari-2016

In februari hebben we vooral rustig aan gedaan. Het was buiten koud en we hadden het allebei druk op ons werk. In de weekenden waren we veel te vinden in verschillende foodhallen en organiseerden we een paar keer een etentje en borrels bij ons thuis.

Maart ~ Hello, my friend

 

Maart-2016

In maart kreeg ik het leukste cadeau (tot dan toe) ever. Deze wijnpaal is gemaakt van een oude spoorbiels en is speciaal voor ons ontworpen. Ik word nog steeds blij als ik er naar kijk. Verder heb ik ontzettend veel leuke lunchrooms, restaurants en barretjes ontdekt. Zo ging ik lunchen bij the Hangar, bij “C” en the Pool. At ik bij Cote Ouest, Rijks en ontdekte ik YadaYada.

April ~ Sunny-days are loading…

 

April-2016

In april staart het softbalseizoen en was ik veel op het sportveld te vinden. Verder gingen we eten bij de Stallen, Lempicka, de Koperen bel en Quignon. Ik bezocht met vriendinnen Amsterdam kookt bij het Olympisch stadion en we pakten de eerste terrasjes van het jaar.

Mei ~ Ich bin ein Berliner

 

Mei-2016

In Mei gingen Douwe en ik een week naar Berlijn. Terwijl het al weken slecht weer was in Nederland scheen in Berlijn de zon. Toen we aankwamen was het opeens 30 graden. Dat had op geen beter moment kunnen komen. We hebben fantastische stedentrip gehad en we konden, met een bruin hoofd, uitgerust weer aan het werk.

Juni ~ Bourgondischer dan ooit

 

Juni-2016

Als er één maand Bourgondisch was, dan was het juni wel. Juni stond bol van de terrasjes, foodfestivals en etentjes. Zo bezochten we uiteraard een aantal keer de Foodhallen en YadaYada (what’s new), gingen we eten bij Moon, Ron gastrobar oriëntal, Four seasons, de hoop op d’Swarte walvis en Happyhappyjoyjoy east. Verder bezochten we the taste of Amsterdam, meatlovers barbecue festival en een foodfestival op het Hembrugterrein. Tot slot zijn we een aantal keer op de boot van mijn ouders mee geweest. Flesje wijn en hapjes mee en genieten van het mooie weer. Het is altijd heerlijk op het water!

Juli ~ Vive la France

 

Juli stond vooral in het teken van onze roadtrip door Frankrijk. We hebben ontzettend lekker gegeten, mooie dingen gezien, veel geleerd over wijn en natuurlijk lekker uitgerust. Het was een fantastische vakantie die ik niet snel zal vergeten.

Augustus ~ Hello baby boy

 

Augustus-2016

In augustus werd het kindje van één van mijn beste vriendinnen geboren. De eerste in onze vriendengroep. Verder waren we te gast bij een ontzettend mooie bruiloft en heb ik heel veel leuke dingen gedaan met Douwe. We gingen naar Preuvenemint, hadden een (culinair) familieweekend en waren niet van het terras te slaan.

September ~ Lekker nazomeren

 

September-2016

Wat waren we verwend met dat mooie weer in september. Douwe en ik gingen regelmatig uit ons werk nog even eten en borrelen op een terrasje in Amsterdam-West. Mijn nieuwe ontdekkingen? Neuf, Pikoteo, Wolf atelier en Azisa.

Oktober ~ Desfrutar do Alentejo

 

Oktober-2016

In Oktober hebben Douwe en ik, samen met de rest van familie, de Alentejo in Portugal ontdekt. Wat een fantastische vakantie was dat. Na een week lang zon, zee, strand en lekker eten gingen we het laatste weekend nog even naar Lissabon. Een mooie land waar ik een beetje van ben gaan houden. Portugal, we will meet again!

November ~ That’s what friends are for..

 

November-2016

In november heb ik veel, heel veel, met vrienden gedaan. Op foto’s laat ik altijd alleen maar Douwe zien. Dat komt omdat ik mijn vrienden niet zomaar op internet ga zetten. Maar ze zijn er wel. En hoe! We gingen onder andere eten bij Rijks, Baut & Dreesman en de 5e smaak. Verder beleefde ik samen met Douwe een onwijs leuk culinair weekend in de Ardennen en stond ik lekker veel in de keuken.

December ~ De laatste lootjes

 

december-2016

In december rondde ik mijn studie ein-de-lijk af. Ze zeggen weleens.. de laatste loodjes zijn het zwaarst. Nou hier voelden de laatste loodjes als een complete oud-ijzeropslagplaats. Ik heb moeten buffelen.. maar uiteindelijk was ik klaar. En kon ik vrolijk verder gaan met de etentjes, borrels en andere gezellige dingen. Ik kreeg van mijn vrienden voor mijn verjaardag het beste cadeau (nog beter dan de wijnpaal!) EVER! In februari mag ik gaan koken met niemand minder dan Joris Bijdendijk (de chef van Rijks). Verder kreeg ik een paar flessen wijn, een restaurantbon voor Kaagman & Kortekaas, een schilderij voor in de keuken, een prachtige armband en een nieuwe mixer (Kenwoord, blij mee!). We aten op mijn verjaardag bij Rons gastrobar Paris en gister sloten we het jaar af met een laatste date-night bij the Roastroom.

Tot zover het jaar 2016. Een jaar vol met mooie momenten. Ik ben een gelukkig mens. Ik wens jullie allemaal een hele fijne oudjaarsavond vol met borrels, gezelligheid en lekker eten. En vergeet vooral niet te genieten. Op naar 2017!

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *