Recept: Pindasoep met taugé en kip

 

Pindasoep met taugé en kipIk ben momenteel de Surinaamse keuken aan het verkennen. Ik dacht altijd dat het lastig was om die lekkere smaken te produceren en daarom begon ik er steeds niet aan. Domme keuze. De Surinaamse keuken is namelijk helemaal niet zo complex. Als je goed kunt proeven en een beetje geduld zijn de meeste gerechten vrij makkelijk om te maken. Ik maakte eerder al Surinaamse bami, nasi en Surinaamse kip. Mijn voorkeur gaat uit naar de Javaanse gerechten al kun je me ook wakker maken voor een goede roti. Deze Surinaamse pindasoep is lekker pittig, vult goed en verwarmt je al bij de eerste hap. De pindasoep met taugé en kip is het lekkerst als je hem een tijdje laat trekken. Extra lekker als het buiten koud of vies weer is.

Ingrediënten pindasoep met taugé en kip voor 4 personen

360 gram (Surinaamse) pindakaas (ik gebruikte pindakaas trafasi van Faja lobi)
1 kipfilet
1 limoen
1 stengel citroengras
2 sjalotjes
4 maggiblokjes (de ouderwetse verpakking)
6 pimentbolletjes
2 eetlepels tomatenpuree
Een handje taugé
Een paar takjes selderij
Een scheutje zonnebloemolie om in te bakken
Versgemalen peper

Breng 1 liter water aan de kook. Versnipper de sjalot. Leg een knoop in de stengel citroengras en leg dit in het water. Doe de kipfilet, de sjalot, de maggiblokjes en de piment ook bij het water. Laat alles een half uurtje tot een uur pruttelen.

Haal de kip uit de bouillon en laat hem even afkoelen. Versnipper de 2e sjalot. Verhit een beetje zonnebloemolie in een hoge pan. Fruit de sjalot tot hij glazig ziet. Doe de tomatenpuree bij de sjalot en bak het al roerend 5 minuten. Haal de citroengras en de pimentbolletjes uit de bouillon en giet het bij de tomatenpuree. Voeg de pindakaas, het sap van de limoen en de kip aan de bouillon toe en laat het 10 minuten op laag vuur pruttelen.

Hak de selderij fijn. Roer de selderij en de taugé door de pindasoep en laat het nog 5 minuten staan. Proef of de soep op smaak is en voeg eventueel wat versgemalen peper toe. Ook lekker om een beetje paksoi toe te voegen.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *