|
|

Ingrediënten pindasoep met taugé en kip voor 4 personen
360 gram (Surinaamse) pindakaas (ik gebruikte pindakaas trafasi van Faja lobi)
1 kipfilet
1 limoen
1 stengel citroengras
2 sjalotjes
4 maggiblokjes (de ouderwetse verpakking)
6 pimentbolletjes
2 eetlepels tomatenpuree
Een handje taugé
Een paar takjes selderij
Een scheutje zonnebloemolie om in te bakken
Versgemalen peper
Breng 1 liter water aan de kook. Versnipper de sjalot. Leg een knoop in de stengel citroengras en leg dit in het water. Doe de kipfilet, de sjalot, de maggiblokjes en de piment ook bij het water. Laat alles een half uurtje tot een uur pruttelen.
Haal de kip uit de bouillon en laat hem even afkoelen. Versnipper de 2e sjalot. Verhit een beetje zonnebloemolie in een hoge pan. Fruit de sjalot tot hij glazig ziet. Doe de tomatenpuree bij de sjalot en bak het al roerend 5 minuten. Haal de citroengras en de pimentbolletjes uit de bouillon en giet het bij de tomatenpuree. Voeg de pindakaas, het sap van de limoen en de kip aan de bouillon toe en laat het 10 minuten op laag vuur pruttelen.
Hak de selderij fijn. Roer de selderij en de taugé door de pindasoep en laat het nog 5 minuten staan. Proef of de soep op smaak is en voeg eventueel wat versgemalen peper toe. Ook lekker om een beetje paksoi toe te voegen.

