Griekse salade met kippendijen

Recept: Griekse salade met kippendijen

 

Griekse salade met kippendijenNa al dat eetgeweld is het tijd om iets gezonder te eten. Niet té gezond natuurlijk, het kan te gek ook, maar een beetje extra vitamines kunnen we momenteel wel gebruiken. Zeker nu het buiten steeds kouder wordt en er af en toe zelfs sneeuw valt. Kom maar op met die weerstand! Deze Griekse salade met kippendijen is echt een feestje op je bord. Check die kleuren! Eerst marineer je de kip met gyroskruiden om hem vervolgens te bakken en in reepjes te snijden. De kip serveer je op een lekkere salade van allerlei Griekse heerlijkheden en het smullen kan beginnen. Lekker met vers brood en een fijne witte wijn. Zo wil ik elke dag wel mijn vitamines binnen krijgen!
Griekse salade met kippendijen

Ingrediënten Griekse salade met kippendijen voor 4 personen

400 gram kippendijen
3 eetlepels gyroskruiden
1 komkommer
1 zoete puntpaprika
1 rode ui
1 krop romaine sla
150 gram zwarte of groene olijven zonder pit
200 gram feta
100 gram cherry- of trostomaatjes
1 citroen
Een flinke scheut olijfolie
Peper en zout

Griekse salade met kippendijen

Klap de kippendijen op en smeer ze aan beide kanten in met gyroskruiden. Je hebt geen olijfolie of iets dergelijks nodig. Leg de kippendijen op een bord en laat afgedekt minimaal een uur in de koelkast marineren. Een hele nacht mag ook.

Bak de kippendijen aan beide kanten gaar. Dit kan in een grillpan, op de barbecue of zelfs gewoon in de koekenpan.

Snijd de komkommer in halve plakjes, de rode ui in halve ringen, de zoete puntpaprika in stukken, de tomaat in partjes en de citroen in halve plakjes.

Snijd de romaine sla in stukken. Meng de sla met olijfolie, peper en zout. Leg de sla op een grote sla of verdeel het over 4 borden.

Leg de paprika, komkommer, rode ui, olijven, tomaat op de sla. Leg de schijfjes citroen ertussen of serveer erbij. Verkruimel de feta over de salade en leg de kip erop.

Serveer met vers brood en olijfolie voor erbij.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.