Broccolisalade met bacon

Recept: Broccolisalade met bacon

 

Broccolisalade met bacon en caesardressingOla amigos é amigas. Vandaag is het tijd voor een ontzettend lekkere en gezonde salade. Sophie is inmiddels bijna 8 maanden en daarom heb ik geen babyvetjesexcuus om me achter te verbergen. Nee, ik moet echt weer even aandacht besteden aan mijn figuur. Of wat er van over is tenminste. Afgelopen zomer had ik even pauze, maar ik ben wel van plan om binnenkort weer in al mijn oude kleding te passen. En dat betekent gezond eten, sporten (dat vind ik overigens geen straf) en minder wijn drinken (de horror!). Ik begon deze week goed met deze broccolisalade met bacon en een hele lekkere dressing. De dressing heeft veel weg van die van een caesarsalad. Het enige verschil is dat er nu geen ansjovis in zit. Ik at de salade als lunch, maar hij kan ook prima als lichte (koolhydraatarme) avondmaaltijd. Staat deze salade binnenkort bij jou op tafel? Let me know. Vind ik leuk!




Ingrediënten broccolisalade met bacon

2 stronken broccoli
1 rode ui
30 gram Parmezaanse kaas
12 plakjes ontbijtspek of bacon
Peper en zout
Eventueel brood voor erbij

Voor de dressing

3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel citroensap
1 theelepel worcestershire saus
1 theelepel Franse mosterd
2 tenen knoflook
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Peper en zout

Broccolisalade met bacon

Snijd de broccoli in roosjes.

Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Doe broccoli in de pan en kook tot het gaar is. Giet de broccoli af en zet apart.

Doe alles ingrediënten voor de dressing bij elkaar in een kom en pureer met de staafmixer.

Bak het ontbijtspek in een “droge” pan bruin en krokant. Schaaf de Parmezaanse kaas in vlokken.

Meng de broccoli en rode ui met de dressing. Leg de broccolisalade op een bord. Maak af met bacon, Parmezaanse kaas en peper uit de molen.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *