Komkommertoastjes met beleg

Recept: Komkommertoastjes met beleg

 

Komkommertoastjes met belegThank god it’s friday! Daar was ik aan toe zeg. Even niet aan werken denken, lekker lang uitslapen en gezellig aan de borrel. Vanavond ga ik met een collega eten bij het, naar verluit, beste Indiase restaurant van Amsterdam. Ik ben gek op Indiaas dus ik ben heel erg benieuwd. Morgen ga ik met vriendinnen aan de borrel in Amsterdam Noord en verder ga ik keihard chillen. Nieuwsgierig? Via Instagram (@savorysweetsnl) houd ik jullie op de hoogte. Voor vandaag heb ik niet echt een recept. Meer een soort inspiratiepost. Ik vind het zelf erg lekker om toastje te beleggen met allerlei smeersels, vlees of vis. Dit keer verving ik de toastjes door komkommer. Minder koolhydraten en lekker fris. Fijn bij de borrel. Laat het weekend maar beginnen!Komkommertoastjes met beleg

 

Toastje met brie, pecannoten en appel

Beleg een plakje komkommer met een plakje brie, appel en een pecannoot. Maak af met een beetje ingekookte balsamico.

Toastje met rosbief en mierikswortelmayonaise

Beleg een plakje komkommer met een plakje rosbief. Meng 2 eetlepels mayonaise met een theelepel mierikswortel en een beetje peper en zout. Schep een beetje mierikswortelmayonaise op de rosbief en maak af met peper uit de molen en een plukje peterselie of tuinkers.

Toastje met tonijnsalade

Hak een takje peterselie fijn. Versnipper een rode ui en een rode puntpaprika. Meng een blikje tonijn met 2 eetlepels mayonaise, de rode paprika, de rode ui, 2 theelepels kappertje en een beetje peper en zout. Schep een eetlepel tonijnsalade op een plakje komkommer en maak af met een beetje peterselie.

Toastje met roomkaas, gerookte zalm en dille

Schep een theelepel roomkaas op een plakje komkommer. Beleg de roomkaas met gerookte zalm en een takje dille. Maak af met peper uit de molen.

Toastje met geitenkaas, vijgen en tijm

Snijd de vijgen in vieren. Meng 120 gram zachte geitenkaas met 2 eetlepels crème fraîche en een beetje peper en zout. Schep een eetlepel geitenkaas op een plakje komkommer. Leg een partje vijg en een takje tijm op de geitenkaas. Maak af met een beetje peper.

Toastje met filet americain, (kwartel)ei en rode ui

Kook een eitje en versnipper een halve rode ui. Beleg een plakje komkommer met een eetlepel filet americain. Beleg met een plakje ei en bestrooi met rode ui. Maak af met peper, zout en een plukje sla.

Toastje met selderijsalade

Schep een eetlepel selderijsalade op een plakje komkommer. Bestrooi de selderij met peper uit de molen.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

One thought on “Recept: Komkommertoastjes met beleg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.