Recept: Limonade met watermeloen en citroen

 

Limonade met watermeloen en citroenYeah weekend! En niet zomaar een weekend. Want vanmiddag begint het jaarlijkse familieweekend met mijn schoonfamilie. We slapen 2 nachten in een villa in Dalfsen, vlakbij Zwolle. De villa is van alle gemakken voorzien en heeft zelfs en hot tub in de tuin. Mijn schoonfamilie heeft het Bourgondische leven uitgevonden. Zo stonden Douwe zijn oom en ik vorig jaar ruim een uur te kwijlen bij een ambachtelijke slager, werd er vervolgens een horeca groothandel leeggekocht en is er tot diep in de nacht geborreld in de hot tub. Ik ben benieuwd wat ze dit weekend voor ons in petto hebben. Can’t wait! Bij weekend hoort natuurlijk een hapje en een drankje. Normaal post ik op vrijdag een borrelhapje of weekendsnack. Dit keer begin ik het weekend met een verfrissend drankje. Deze zelfgemaakte limonade met watermeloen en citroen staat regelmatig bij ons in de koelkast. Vooral op warme dagen is hij ontzettend lekker. Een ontzettende dorstlesser. Liever een drankje met alcohol? Met een shot wodka heb je een ontzettend fijne cocktail. Mooi rietje erin en gaan. Fijn weekend allemaal!
Ingrediënten voor 3 liter limonade met watermeloen en citroen

1 watermeloen
2 liter water
3 citroenen
2 eetlepels honing
Een paar takjes munt
Ijsklontjes

Snijd de watermeloen in stukken. Leg 5 of 6  stukken meloen, met de schil er nog aan, apart voor de garnering. Pureer de rest van de meloen in een blender. Zeef het meloensap. Gooi het pulp weg.

Rasp de schil van een halve citroen en pers 2 citroenen uit. Meng het meloensap met het citroensap, de citroenschil, het water en de honing. Zet de limonade met watermeloen en citroen in de koelkast.

Snijd de laatste citroenen in plakjes. Giet de limonade in een grote glazen kan. Doe de stukken meloen, plakjes citroen en de takjes munt in de kan. Maak af met ijsklontjes.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.