It’s cocktail ‘o clock: Koningscocktail met sinaasappel en munt (mét en zonder alcohol)

 

Koningscocktail met sinaasappel en muntMorgen is het koningsdag. Ik houd van de sfeer en de gezelligheid die dag. Iedereen is blij en lief voor elkaar. Drankje erbij en genieten van de sfeer. Meestal ga ik met vrienden richting Amsterdam en dan het liefst naar de Jordaan. De Haarlemmerstraat, Noordermarkt en alle straatjes eromheen zijn altijd enorm gezellig. Vanavond ga ik een hapje eten en een borrel drinken met een collega en morgen ben ik met Douwe en wat vrienden in de stad te vinden. Als het mooi weer is tenminste. Want als het de hele dag regent heb je best kans dat ik lekker binnen blijf. Aan deze koningscocktail met sinaasappel en munt zal het in ieder geval niet liggen. Ik maakte een versie mét en een versie zonder alcohol. Vinden jullie hem niet zonnig? Nu nog even hopen op mooi weer :).

Ingrediënten koningscocktail met sinaasappel en munt

Voor de sinaasappelsiroop

3 sinaasappels (je hebt alleen de schil nodig)
250 gram suiker
200 ml water

Virgin koningscocktail

Een scheutje sinaasappelsiroop
200 ml (bruisend) mineraalwater
2 schijfjes sinaasappel
1 schijfje citroen
1 takje munt
Ijsklontjes

The real deal

Een laagje sinaasappelsiroop
40 ml rum of wodka per glas
100 ml bruisend mineraalwater
2 schijfjes sinaasappel
1 schijfje citroen
1 takje munt
Ijsklontjes

Sinaasappelsiroop

Rasp de oranje schil van 3 sinaasappels. Doe de sinaasappelschil, de suiker en het water bij elkaar in een steelpan. Verhit de pan op laag vuur. Laat de siroop een uur pruttelen.

Virgin koningscocktail

Giet een laagje sinaasappelsiroop in het glas. Doe in elk glas 2 schijfjes sinaasappel, 1 schijfje citroen en 1 takje munt. Vul de rest van het glas met ijs en giet het mineraalwater tot aan de rand. Maak af met een rietje.

The real deal

Giet een laagje sinaasappelsiroop en 40 ml wodka of rum in het glas. Doe in elk glas 2 schijfjes sinaasappel, 1 schijfje citroen en 1 takje munt. Vul de rest van het glas met ijs en giet het mineraalwater tot aan de rand. Maak af met een rietje.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.