|
|


Ingrediënten Mexicaanse ovenschotel met chorizo en avocado voor 4 personen
300 gram gehakt (rund of half om half)
200 gram chorizo
200 gram crème fraîche
150 gram maïs
150 gram kidneybonen
2 eetlepels tomatenpuree
200 gram cherrytomaten
150 gram geraspte jonge kaas
1 rode ui
2 eetlepels picadillo- of tacokruiden
2 avocado’s
Een klein beetje olie om in te bakken
Een paar takjes koriander
Een zak tortilla chips

Snijd de rode ui in halve ringen, de cherrytomaatjes in kwarten en de chorizo in halve plakjes.
Verhit een klein beetje olie in een hapjes- of koekenpan. Doe de tomatenpuree bij de olie in de pan en laat het in een paar minuten gaar worden. Doe de rode ui en de chorizo bij de tomatenpuree en bak tot de ui glazig ziet.
Voeg het gehakt toe en bak tot het rul is. Doe de kruiden bij het gehakt en roer alles goed door elkaar.
Voeg de cherrytomaatjes, maïs en kidneybonen toe en bak alles, al roerend, een minuut of 5.
Haal de pan van het vuur en schep de inhoud in een ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bedek het gehakt-chorizo mengsel met crème fraîche.
Snijd de avocado’s doormidden. Verwijder de pit en snijd de avocado in plakjes. Schep de avocado uit de schil en leg de plakjes op de crème fraîche.
Bestrooi de avocado met kaas. Leg de tortillachips op de geraspte kaas. Strooi, om de Mexicaanse ovenschotel met chorizo en avocado af te maken, een handje geraspte kaas over de tortillachips.
Schuif de ovenschaal in de oven en bak in 15 tot 20 minuten gaar. De Mexicaanse ovenschotel met chorizo is klaar als de kaas gesmolten is.
Hak de koriander fijn. Maak de ovenschotel af met een handje koriander.


Heerlijk!
Echt heel erg lekker!! Had er nog guacamole dip bij geserveerd.
Geweldig recept en altijd heerlijk ********
Wat leuk om te horen 🙂