|
|

Ingrediënten breekbrood met camembert uit de oven
Voor het deeg
500 gram bloem
7 gram instant gist
10 gram suiker
30 gram zachte roomboter
325 ml volle melk (lauwwarm)
Een snuf zout
En verder
Een ronde camembert van ongeveer 250 gram in een houten doosje
Een paar takjes rozemarijn
Een paar takjes tijm
2 tenen knoflook
25 gram roomboter
Doe alle ingrediënten voor het deeg, behalve het zout, bij elkaar in een kom. Kneed het deeg met een keukenmachine of met de hand (10 minuten stevig doorkneden) tot een soepele bal. Voeg halverwege het zout toe. Het deeg is goed als je er een vliesje (zoals bij een kauwgombal) van kunt vormen.
Vet een kom in met olijfolie. Leg het deeg onderin de kom en dek hem af met een theedoek. Zet de kom op een warme plek en laat het deeg een uur rijzen.
Haal het deeg uit de kom en druk de lucht eruit. Verdeel het deeg in 18 gelijke stukken. Druk de stukken plat en vouw de buitenkant naar binnen zodat er mooie bolletjes ontstaan.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg het doosje van de camembert in het midden van de bakplaat. Leg de bolletjes deeg om het doosje heen. Bedek het deeg met een vochtige theedoek en laat het nogmaals een uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de camembert in het doosjes. Snijd de camembert een paar keer in.
Hak de rozemarijn en de tijm fijn. Pers de teentjes knoflook. Smelt de roomboter en meng het met de knoflook, tijm en rozemarijn. Besmeer de bolletjes deeg met het botermengsel.
Schuif de bakplaat in de oven en bak het breekbrood met camembert in 30 minuten goudbruin en gaar.
Garneer het breekbrood met camembert uit de oven met een takje rozemarijn.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).


