Recept: Makkelijke knoflookbroodjes met alïoli en geraspte kaas

 

Makkelijke knoflookbroodjes met alïoli en geraspte kaasDeze knoflookbroodjes met alïoli en geraspte kaas zijn een persoonlijke favoriet. Ik maak de broodjes regelmatig als ik eters krijg. De broodjes zijn ontzettend lekker en belachelijk makkelijk om te maken. Je mag het eigenlijk niet eens meer koken noemen. Eerder samenstellen. Of opbouwen. Maar hé.. Who cares. Als het maar lekker is. En man, o man dat is het. Knapperige pistoletjes uit de oven met een flinke lading gesmolten kaas. Als je een hap neem proef je pas de alïoli die verstopt zit onder de gesmolten kaas. Een fijne verassing. Ik maak de knoflookbroodjes vaak op zondagmiddag als snelle snack. Lekker in combinatie met een borrel of als appetizer voor het eten. En ben je de knoflookbroodjes in deze variant beu? Dan maak je gewoon een nieuwe variant met bijvoorbeeld geraspte geitenkaas. Of vervang de alïoli voor truffelmayonaise. Je kunt het zo gek niet verzinnen. Ik houd het overigens gewoon bij deze variant. Never change a winning team. Ik kan er geen genoeg van krijgen.Ingrediënten voor 8 knoflookbroodjes met alïoli en geraspte kaas

4 afgebakken pistoletjes
8 eetlepel alïoli
175 gram geraspte mozzarella
Een paar takjes peterselie
Peper uit de molen

Makkelijke knoflookbroodjes met alïoli en geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de pistoletjes in de lengte doormidden. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de pistoletjes naast elkaar neer.

Besmeer de broodjes royaal met alïoli. Strooi de geraspte kaas over de alïoli en maak af met een beetje peper uit de molen.

Schuif de bakplaat in de oven en bak de broodje tot de kaas gesmolten is. Dit duurt 15 tot 20 minuten.

Haal de knoflookbroodjes met alïoli en geraspte kaas uit de oven. Hak de peterselie fijn. Bestrooi de knoflookbroodjes met peterselie. Serveer de broodjes direct.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.