|
|

Ingrediënten voor 24 geitenkaaskroketjes
100 gram roomboter
180 gram bloem
500 ml groentenbouillon
1 eetlepel gedroogde tijm
400 gram zachte geitenkaas
2 eidooiers
3 eieren
100 ml slagroom
200 gram panko
Chilisaus, appelstroop of truffelmayo om mee te serveren

Smelt de boter in een pan. Voeg de bloem toe en roer tot er een zanderige massa ontstaat. Dit heet een roux. Bak de roux een minuut of 2 om hem te garen.
Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. De rest van de bouillon voeg je in delen toe terwijl je blijft roeren. Laat de ragout een paar minuten doorkoken.
Doe de geitenkaas en de tijm in de pan en roer door de ragout tot het helemaal is opgenomen.
Haal het kaasmengsel van het vuur en roer de eidooiers en slagroom er doorheen. Roer tot alles is opgenomen in het mengsel.
Stort het kaasmengsel in een ovenschaal en dek hem af. Laat het kaasmengsel een nachtje in de koelkast staan om op te stijven.
Snijd het opgesteven kaasmengsel in 24 stukken. vorm elk stukje tot een kroketje.
Kluts de eieren los in een diep bord. Doe de panko in een ander bord. Haal een kroket eerst door het ei en vervolgens door de panko. Herhaal dit nog een keer.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem tot 180 graden of gebruik een frituurpan. Frituur de geitenkaaskroketjes in 3 tot 5 minuten goudbruin en krokant. Laat even uitlekken op een stukje keukenpapier.
Serveer de geitenkaaskroketjes met zoete chilisaus, appelstroop en/of truffelmayonaise.


Heyhoi! Ik heb deze kroketjes vorig jaar een keer gemaakt en het zijn werkelijk waar de lekkersten die ik ken! Alleen heb ik geen frituurpan en wil ik ook niet steeds olie in een pan gebruiken. Kunnen deze kroketjes ook via een airfryer gebakken worden?