|
|

Ingrediënten focaccia met zwarte olijven en rozemarijn
500 gr bloem
7 gr gist
250 ml water (lauw)
10 zwarte olijven
Een takje rozemarijn
Een takje tijm
1 teentje knoflook
Een scheutje olijfolie
Een snuf grof zeezout
Peper uit de molen
Meng de bloem en de gist in een grote kom. Giet het water in het midden van het mengsel. Kneed tot een grote bal. Pers de teen knoflook en snijd de zwarte olijven in plakjes. Kneed de knoflook, de olijven en een snuf grof zeezout door het deeg. Smeer een schone kom in met olijfolie. Leg de bal met deeg in het midden onderin de kom. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg anderhalf uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Rol het deeg uit tot een cirkel of rechthoek van ongeveer 1 centimeter dik. Smeer het deeg in met olijfolie. Rits de blaadjes van de rozemarijn en de tijm. Bestrooi het deeg met zeezout, tijm en rozemarijn. Zet de focaccia in de oven en bak hem in een half uur gaar.
Snijd de focaccia met zwarte olijf en rozemarijn in dunne stroken. Lekker om te dippen in olijfolie en zeezout of bij de soep.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

