|
|

Ingrediënten voor 15 Vietnamese loempia’s met zelfgemaakte loempiasaus
15 loempiavellen
300 gram kipgehakt
2 preien
150 gram wortel (in dunne reepjes)
1 teentje knoflook
75 gram rijstvermicelli
2 theelepels geraspte gember
2 maggiblokjes (de ouderwetse verpakking)
Een beetje olie om in te bakken
Peper en zout
Voor de loempiasaus
120 ml azijn
4 eetlepels ketchup
2 eetlepels gembersiroop
100 gram suiker
1 theelepel maïzena
2 eetlepels sojasaus

Haal de loempiavellen uit de vriezer en laat ze ontdooien onder een natte theedoek. Je voorkomt hiermee dat ze uitdrogen en scheuren.
Doe de rijstvermicelli in een kom en giet het hete water erover. Pers de teen knoflook, rasp de gember en snijd het witte gedeelte van de prei in dunne reepjes.
Verhit een beetje olie in de koeken- of hapjespan. Doe het kipgehakt in de pan en bak tot het rul is. Voeg de wortel en de prei toe en bak een minuut of 5 mee. Doe de gember en knoflook bij de loempiavulling en roer het er doorheen. Verkruimel de maggiblokjes boven de pan en meng de rijstvermicelli door de rest van de inhoud. Bak de loempiavulling een paar minuten en laat daarna afkoelen.
Leg een loempiavel neer en leg een strook met de vulling in het midden. Vouw de zijkanten van het vel naar binnen en rol de loempia op. Druppel een beetje water op het uiteinde en plak de loempia dicht. Herhaal dit tot de vulling op is. Frituur de Vietnamese loempia’s tot ze goudbruin zijn.
Doe de ingrediënten voor de zoetzure saus bij elkaar in een kom en meng alles door elkaar in een pan. Verhit de saus tot hij dikker wordt.
Serveer de Vietnamese loempia’s zodra ze uit de frituurpan komen met de loempiasaus. Je kunt de loempia’s (ongebakken) in de vriezer een aantal weken tot zelfs maanden bewaren. Laat voor een vegetarische versie het kipgehakt weg.


Lynn je hebt de hoeveelheid rijstvermicelli vergeten te vermelden.
Dankjewel, ik heb het aangepast!
Het was heerlijk!!! Bedankt voor het recept
Je hebt er ook niet bij staan of het kip/runder bouillon blokjes zijn
Hartelijk dank voor dit goede recept!
Ook wij vinden vietnamese loempia’s heerlijk. Een kennis (indonesische) maakt ze wel eens voor ons. Maar ja dat wil ik natuurlijk ook proberen zelf te maken. En dit ging prima en onze pubers in huis vonden ze ook fantastisch! Ik ga ze vandaag weer maken voor oudjaarsavond. Saus ga ik dan voor het eerst maken.
Nogmaals bedankt!
Beetje ketjap en sambal bijgedaan. Top recept alsof we het bij een kraam gehaald hadden
Beste,
Hoe komt het dat mijn loempia’s open gaan tijdens het frituren,
Ik heb het geprobeerd met aan de zijkanten wat eigeel te smeren, dan blijven ze meestal dicht. Maar ik vind die nasmaak van eigeel verschrikkelijk.
Je kunt een lepeltje bloem door het water doen en ze daarmee dichtplakken, heb je een beter soort lijm 😉
Hoi,
Ik maak zelf altijd een dik papje van bloem en water, waarmee ik het dichtplak. Blijft altijd goed dicht met bakken.
Bloem papje maken
Er staat op de verpakking van de loempiavellen dat je ze na ontdooien niet meer in kan vriezen hoe doen Julie dat?
75 gr. Staat er echt,
Ga het zeker proberen. Vraag waar haal ik die loempiavellen?Bij voorbaat dank voor het antwoord,Tom.
Wat leuk! Je kunt de loempiavellen vinden in het vriesvak van de meeste grote supermarkten of anders in de toko.
Of zelf maken, ook leuk.
Ik haal ze bij de jumbo
Heb de saus vandaag gebruikt lekker
En hoelang kan je de saus bewaren ?
Ik haal ze bij de AlbertHeijn
De Junbo en Albertheijn heeft ze ook
Owww ja zaterdag nog naar de markt geweest in zaandam, natuurlijk loempia’s gehaald en was al op zoek naar een recept om het na te maken. Ga het zeker proberen. Erg bedankt
Super blij met dit recept
Sinds enige tijd moet ik glutenvrij eten
En loempia’s uit de kraam zijn door kruisbesmetting niet glutenvrij
Heb ze thuis gemaakt en niet van de kraam te onderscheiden dankjewel
Mijn vulling “slinkt” altijd, heb je tips om dit op te lossen?
Beste, om welke maggiblokjes heb jij het over? heb je ook misschien een foto? of de juiste omschrijving aub.
Super bedankt!
Gewoon van Maggi, kipblokjes
Ik heb het recept voor de saus precies gevolgd alleen is mijn saus ju bruin en niet zo mooi rood als bij de loempia kraam en jou foto? Zodra ik de sojasaus erbij doe is het meteen bruin
Kan ik ze ook maken met filo bladerdeeg?
Dat kan zeker. Je kunt de loempia’s in dat geval beter in de oven bakken denk ik.
Hoe is dan de bereidingstijd? En kan de kipgehakt er dan ook in?
Nee, kan echt niet
Kan jet ook zonder vlees ik ben vegatarie
Ja hoor Hannie, ik heb de kip achterwege gelaten en dan heb je heerlijke vleesloze loempia’s.
Heb ze net gemaakt (vegetarische versie), maar nog niet gefrituurd. Een deel ingevroren. Vond het al met al best wel wat werk. Maar hopelijk is het resultaat ernaar. Ook staat de zoete zelfgemaakte chilisaus in de startblokken. Ik zal nog verslag uitdoen over de smaak 😉
Goed, de loempia’s en zoete chilisaus waren overheerlijk! Absoluut voor herhaling vatbaar.
Gelukkig is er nog een bak saus over en een goede portie loempia’s ligt in de vriezer.
Dit is een uitstekend recept en die gaat beslist vaker gebruikt worden, bedankt Lynn!
Denk je dat ze ook in de airfryer kunnen? Scheelt weer in de stank in huis
heb je dat al geprobeerd? Ik wil dat ook gaan doen 🙂
Top recept, first time right! Dankje
Hoeveel water moet er op de rijst
Ik wil een glutenvrije variant maken met rijstvellen. Moet ik ze dan afbakken in de oven of ook in de fitness
Frituur?
Waar kan ik de vermicellie rijst kopen?
Waar kan ik de vermicelli rijst kopen ?
Helemaal top
Het inrollen was wel even knutselen
Maar na een paar kreeg ik de slag te pakken
En de eerste niet goed dicht geplakt (die knapte open)
Maar de rest was heerlijk
Extra veel gemaakt 3x het recept en de hele familie heeft nu zelf gemaakte loempia’s in de vriezer
Dankjewel voor het heerlijke recept
Kun je ook een recept uitschrijven voor pittige saus?
Ik wil dit graag gaan maken?Welke maggieblokjes ??? Welke smaak, hoe zien ze er uit ?
nog steeds geen antwoord op mijn vraag. Welke maggieblokjes ? Welke smaak ? Kip, groente…????
hoi Rita, als ik zoek op maggi oude verpakking zie ik de cubs. dat zijn 4-kante blokjes.
3 blokjes per 1 liter water.
1 blokje is ong 4 gr. (en ze zitten per 2 blokjes verpakt)
de andere (rechthoeken) zijn groter ong 10 gr per stuk.
Dus 2 “oude” blokjes is bijna hetzelfde als 1 gewone.
hopelijk heb ik het zo goed uitgelegd 🙂
Kip..van Maggi
Als de loempia vellen ontdooid zijn geweest kun je dan de loempia’s weer invriezen. Veel vellen in een pak, dus makkelijk als je een voorraadje loempia’s in kan vriezen.
Sorry, maar ik mail nu voor de derde keer want ik heb nog steeds geen antwoord op mijn vraag. Welke maggieblokjes ? Welke smaak ? Kip, groente…? Heb je een voorbeeld foto.
Ik zou de maggi kip blokjes gebruiken, omdat er kip doorheen zit, en de zoete soja saus gebruiken.
Want de maggi blokjes zijn ook al een beetje zout.
Ik denk dat met ‘2 maggiblokjes (de ouderwetse verpakking)’ die kleine kubusvormige blokjes worden bedoeld die je in ieder geval bij een toko kunt vinden. Google eens op maggiblokjes en kijk bij ‘afbeeldingen’, dan vind je ze wel.
Welke sojasaus gebruik je? Zoet of zoute variant?
Zocht ookal naar dit antwoord! Hahaha
kunnen deze loempias ook in de airfryer gebakken worden en zoja op welke temperatuur en hoe lang?
hoi, ik wil graag de saus maken maar kan het ook zonder gember siroop? wat kan ik in plaats van gembersiroop gebruiken? gember poeder?
hoop dat ik antwoord krijg op mijn vraag. Dank alvast.
Toprecept! ‘Breng de vuling op smaak met peper en zout’ mag er nog bij. En ik snijd de glasnoedels alyijd nog even door. Dat vult makkelijker. Maar dat zijn echt details, dank voor het delen!
oooo die ga ik ook maken!!!! Ik kom ook altijd in Zaandam voor de heerlijke loempias. Dank je wel voor het recept xxxx