Mijn favoriete wijnen uit de supermarkt 2015

 

Ik ben gek op wijn. Witte wijn, rode wijn, rosé, champagne of Prosecco als het een goede wijn is wordt ik er blij van. Omdat ook ik nou eenmaal geen geldboompje op de patio heb staan koop ik ook vaak gewone supermarktwijn. Bij de Albert Heijn in het bijzonder. Niet omdat ik een Appie fangirl ben maar omdat ik er simpelweg recht tegenover woon. En behalve van lekker eten en lekkere wijn houd ik ook van gemak en dus kom ik toch vaak weer bij de Albert Heijn uit.

Ik houdt zelf van frisse witte wijnen met rokerige houtsmaak. Dit lijken 2 uiterste eigenschappen maar ze gaan toch goed samen. Mijn favoriete witte wijnen zijn de Chardonnay en de Rueda Verdejo. Rode wijnen heb ik het liefst kruidig en vol. Bij mijn favorieten zitten altijd wel een Rioja, Ripasso en Tempranillo.

Wit:                                                                                                                                                                                                                         Wild pig Chardonnay

Wild pig Chardonnay €5,69 (0,75 liter)Frankrijk, Languedoc: een hele frisse en fruitige Chardonnay met in de verte de
hele lichte houtsmaak waar Chardonnay bekend om staat. Lekker bij vis en romige gerechten. Ik trek (of eigenlijk draai; er zit een schroefdop op de fles) hem graag ’s middags open om lekker te borrelen met wat (koude) borrelhapjes. Ik gebruik deze Chardonnay ook vaak om te koken.

 

Garrett Vinho verdeGarrett Vinho verde €3,99 (0,75 liter) – Noord-Portugal: een lichte, super frisse, heel licht mousserende wijn uit Portugal. Vinho verde betekend eigenlijk groene druif en hiermee wordt verwezen naar de groene oogst. De druif wordt vroeg in de zomer geoogst en de wijn wordt jong op de markt gebracht. Hierdoor krijg je de lichte subtiel smaak en zit er minder alcohol in de wijn. Vinho verde is heerlijk op een warme dag in de namiddag met een antipasti plankje erbij. De wijn koelt je af en geeft je een vrolijk zomers gevoel.

 

Rosé:rose d anjou

Remy Pannier Rosé d’Anjou €4,49 (0,75 liter) – Frankrijk, Loire: een zoete borrelrosé. Dit is een rosé waar het “huh de fles is alweer leeg” probleem op de loer ligt. Als je van friszoete rosé houdt is dit er eentje voor jou. Ik vind zelf dat je in deze rosé de frambozen en rozenwater goed terug proeft. Zelf drink ik deze wijn af en toe. Dat is vooral omdat ik niet zo een rosé drinker ben.

la TullipLa Tulipe de la Garde Rosé €5,99 (0,75 liter) – Frankrijk, Bordeaux: Een lekkere rosé van de Merlot druif. Een combinatie van zomerfruit met een fris zuurtje. De druiven van deze wijn worden met de hand geoogst, ontsteelt en licht gekneusd. Door de lichte kneuzing wordt alleen het jongste, verste sap van de druif gebruikt. De rosé wordt licht gefilterd en daarna zonder toevoegingen in de fles gedaan. Dit kun je terugproeven aan de subtiele frisse smaak. Drink de rose lichtgekoelt. Lekker op het terras, bij vis of gevogelte.

Rood:Berberana

Berberana Red dragon Tempranillo €5,69 (0,75 liter) – Spanje, la Mancha: Van alle rode supermarktwijnen is dit mijn favoriet. Kruidig en vol maar niet te zwaar. Lekker met pasta met rode saus en kip. Ook lekker als het buiten stormt en je bent met kaarsjes op de bank gekropen. Kortom een goede wijn om altijd een paar flessen van in huis te hebben. Ik gebruik deze wijn ook vaak als basis voor sauzen. Let op! Deze wijn is regelmatig in de bonus bij Albert Heijn met 2=1 kortingen. Meestal koop ik een doosje als deze actie loopt.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.