Weekmenu – week 19

 

Weekmenu-week-19Jeetje wat is het weekmenu vorige week vaak bekeken! Het menu werd niet alleen goed bekeken, er werd ook ontzettend veel uit gekookt. Echt mega om te zien! Ik word daar heel erg blij van. Daarom heb ik besloten om deze week weer een weekmenu te posten. Misschien ga ik er zelfs wel een wekelijks ding van maken. Deze week heb ik gekozen voor een weekmenu met makkelijk gerechten die je goed kunt voorbereiden. Mijn zwangerschapsverlof is afgelopen en ik ben weer 4 dagen in de week aan het werk. Dat vind ik best heftig. Zowel voor mij als voor Sophie. ’s Avonds sta ik dan liever niet zo lang in de keuken zodat ik meer tijd voor haar en Douwe overhoudt. Uitgebreid koken komt in het weekend wel weer. Laten jullie het weten als je iets gemaakt hebt? Vind ik altijd super om te zien. Veel plezier met koken en eet vooral lekker! 
Maandag

Deze foe yong hai is gemaakt met kip, maar dit kan ook prima weggelaten worden. Uitermate geschikt. voor meatless monday dus. Het fijne van foe yong hai is dat je er zoveel verschillende soorten groenten in kan stoppen als je wilt. Perfect om restjes uit de koelkast op te maken.

Foe yong hai met zoetzure gembersaus

Klik hier voor het recept

Dinsdag

Deze gegratineeerde ovenschotel met witte asperges, krieltjes en beenham is makkelijk om te maken en superlekker. Fijn op een doordeweekse dag.

Aspergeschotel met beenham en mosterd

Klik hier voor het recept

Woensdag

Deze Surinaamse nasi met kip en paksoi is het zusje van de Surinaamse bami en net zo’n een toppertje. Heb je na het eten nog een restje over (dat lijkt me trouwens sterk)? Dan kun je dat de volgende dag gewoon weer opbakken.

Surinaamse nasi met kip

Klik hier voor het recept

Donderdag

Een gerecht met pasta doet het altijd goed op een doordeweekse dag. Deze tagliatelle met zalm, courgette en roomkaas is lekker fris. Een favorietje in huize Savory Sweets.

Pasta met zalm en courgette

Klik hier voor het recept

Vrijdag

Vrijdag = borreldag en daarom eten we vanavond nacho’s met barbecue pulled chicken. Lekker met z’n allen eten uit een grote schaal. Het weekend kan beginnen. I love it!

Nacho's met pulled chicken en kaas

Klik hier voor het recept

Zaterdag

Op zaterdag nemen we meestal de tijd om uitgebreid te koken. Dit Indonesisch stoofvlees neemt wat tijd in beslag, maar dat is het meer dan waard. Het vlees is supermals, kruidig en lekker pittig. Serveer met witte rijst, komkommer, atjar en gefrituurde uitjes en je hebt een feestmaal.

Smoor djawa Indonesisch stoofvlees

Klik hier voor het recept

Zondag

Deze kaasbroodjes zijn altijd een goed idee. Zeker op een zondagmiddag. Knapperige bladerdeegbroodjes met romige kaasvulling. Het water loopt me nu alweer in de mond.

Kaasbroodjes

Klik hier voor het recept

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *