Weekmenu 25

Weekmenu 25 – Back to school

Weekmenu 25

Joehoe! Het is weer het begin van een nieuwe week en dus is het tijd voor een nieuw weekmenu. Mijn vakantie zit er, helaas, weer op. Morgen moet er weer gewerkt worden. En daarom vandaag een weekmenu boordevol makkelijke maar vooral lekkere recepten voor op doordeweekse dagen. Mijn favoriet deze week? Dat is definitely de woensdag! Benieuwd wat we gaan eten deze week? Klik dan snel op lees verder! Heb je iets gemaakt? Of is er iets wat je mist? Laat het dan weten. Vind ik leuk!




Maandag

Met deze Griekse rijstsalade met feta houden we het vakantiegevoel een klein beetje vast. Makkelijk om te maken en klaar binnen een half uur. Wil je de rijst extra snel laten afkoelen? Zet hem dan even voor de ventilator… Die heb je vast nog wel binnen handbereik staan.

Griekse rijstsalade met feta

Klik hier voor het recept

Dinsdag

It’s taco time! Vandaag eten we Mexicaanse taco’s met gehakt en kaas. Als je de vulling dubbel maakt heb je een extra portie voor in de vriezer. Dan hoef je het de volgende keer alleen maar te ontdooien en in de oven schuiven. Guacamole en zure room erbij en je hebt godenmaaltijd. Niet slecht voor een dinsdag toch?

Mexicaanse taco's met gehakt en kaas

Klik hier voor het recept

Woensdag

Een gerecht met pasta doet het altijd goed op een doordeweekse dag. Deze tagliatelle met zalm, courgette en roomkaas is lekker fris. Een favorietje in huize Savory Sweets.

Pasta met zalm en courgette

Klik hier voor het recept

Donderdag

Vandaag staat deze Provencaalse ovenschotel met courgette en gehakt op het menu. De smaken uit de provence, een licht pikantje en lekker veel kaas. Gezellig dopen met zijn allen uit een grote schaal. Klinkt heerlijk toch? Is het ook!

Provençaalse ovenschotel met courgette en gehakt

Klik hier voor het recept

Vrijdag

I loveee loempia’s! Iedere keer als ik op de markt ben (en dat is vrijwel iedere week) moet ik er één halen. Of twee. Of drie. Maar sinds kort maak ik deze Vietnamese loempia’s met zelfgemaakte loempiasaus helemaal zelf. Ik maak er altijd een heleboel tegelijk. Dan leg ik wat ik over heb in de vriezer. Zo heb ik altijd een lekkere snack in de vriezer liggen.

Vietnamese loempia's met zelfgemaakte loempiasaus

Klik hier voor het recept

En als je dan toch bezig bent met frituren kun je net zo goed ook deze pangsit goreng met kip en garnalen maken. Serveer met zoete chilisaus of sriracha. Nu kan het weekend ECHT beginnen!

Pangsit goreng

Klik hier voor het recept

Zaterdag

Dit Italiaans vispotje met venkel en tomaat is fris, lekker kruidig en zit boordevol smaak. Lekker met vers brood en een glas witte wijn (Vermentino smaakt hier uitstekend bij). Het weekend is begonnen!

Italiaanse vispotje met venkel en tomaat

Klik hier voor het recept

Zondag

Bij een zonnige week mag een zonnig baksel natuurlijk niet ontbreken. Deze omgekeerde ananascake is zo gemaakt. Daarna hoeft hij alleen nog maar de oven in. Dit kan bijna niet mislukken. Easy does it!

Omgekeerde ananascake

Klik hier voor het recept

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *