Weekmenu 20

Weekmenu 20 – Lekker zonnig!

 
Weekmenu 20

Joehoe! Het is weer het begin van de week en dus is het tijd voor een nieuw weekmenu. In dit weekmenu post ik 7 recepten die in een mooie zonnige voorjaarsweek passen. Want ik hoop zo dat dit mooie weer doorzet. Ik word er helemaal blij van! Mijn favoriet deze week? Dat is het recept met rabarber. Gewoon, omdat hij eindelijk weer te krijgen is! Benieuwd wat ik voor jullie in petto heb? Klik dan snel op lees verder! Heb je iets gemaakt? Of is er iets wat je mist? Laat het dan weten. Vind ik leuk!
Maandag

Deze Galette met gegrilde aubergine en feta is een toppertje! Galette is een ronde lap deeg die je belegt met wat je maar wilt. Vervolgens klap je hem dicht en bak je hem in de oven. Supermakkelijk dus. Iedereen kan dit maken!

Galette met gegrilde aubergine en feta

Klik hier voor het recept

Dinsdag

Hoera! Het witte goud is weer volop te krijgen. Deze gegratineeerde ovenschotel met witte asperges, krieltjes en beenham is makkelijk om te maken en superlekker. Fijn op een doordeweekse dag

Aspergeschotel met beenham en mosterd

Klik hier voor het recept

Woensdag

Vandaag is het tijd voor pasta arrabbiata met garnalen en rucola. Een pasta uit de omgeving van Rome met een pittige tomatensaus. Arrabbiata betekent letterlijk boos in het Italiaans. Een boze pasta dus. Mét garnalen. Want dat vind ik het lekkerst bij deze saus. Het recept is ongetwijfeld niet het origineel, maar dit is wel hoe ik hem het lekkerst vindt. Licht pittig, hartig (door de Parmezaanse kaas) met sappige garnalen en rucola.

Pasta arrabbiata met garnalen en rucola

Klik hier voor het recept

Donderdag

Zelfgemaakte Turkse pizza is toch echt het allerlekkerst. Serveer met knoflooksaus en sambal en je hebt een feestmaal. Hier ga je vrienden mee maken hoor!

Turkse pizza

Klik hier voor het recept

Vrijdag

Deze gegrilde garnalen met knoflookboter en alioli kun je in de oven maken, maar zijn ook perfect te bereiden op de barbecue. Een salade (bijvoorbeelde deze caprese salade) en vers stokbrood erbij en je hebt de perfecte mooi-weer-maaltijd.

gegrilde garnalen met knoflookboter en alioli

Klik hier voor het recept

Zaterdag

Mals rundvlees in een pittige satésaus met rijst. Klinkt goed toch? Is het ook! Deze runderstoof in satésaus met rijst is licht-pittig, maar als er kinderen mee-eten kun je de sambal ook gewoon weglaten. Serveer met gefrituurde uitjes, komkommer en schenk een lekker biertje in! Zaterdagavond komt wel goed zo.

Runderstoof in satésaus met rijst

Klik hier voor het recept

Zondag

Deze kruimelkoek met rabarber en amandel is een makkelijk, maar heerlijk baksel. Eerst maak je een compote (zooo lekker om een lepeltje door de yoghurt te roeren) en vervolgens verpak je die in een zoet kruimeldeeg. Nog even de oven in en je hebt een heerlijk hapje voor bij de koffie. 

Kruimelkoek met rabarber en amandel

Klik hier voor het recept

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *