Weekmenu 17

Weekmenu 17 – Koken uit de voorraadkast

 
Weekmenu 17

Het is weer zondag en dus is het tijd voor een nieuw weekmenu. In dit weekmenu post ik 7 recepten die regelrecht uit de voorraadkast komen. Moet je wel een voorraadkast hebben natuurlijk. Maar ik vermoed zomaar dat er wel wat extra voorraad aanwezig is in huis momenteel. Géén hamstertaferelen natuurlijk, maar net even een blikje tonijn extra. Vooral de dinsdag is hier een favorietje. Die staat hier regelmatig op tafel. Benieuwd wat het is? Klik dan snel op lees verder! Heb je iets gemaakt? Of is er iets wat je mist? Laat het dan weten. Vind ik leuk!




Maandag

Deze ingrediënten voor deze Groentewraps met hummus vind je grotendeels in je voorraadkast. Gegrilde paprika uit een pot, artisjokharten en kikkerwerwten uit blik en kant en klare wraps. Die vul je aan met koriander en rode ui en je hebt een heerlijk vegetarische maaltijd!

Groentewraps met hummus

Klik hier voor het recept

Dinsdag

Ik heb altijd een grote zak garnalen in de vriezer liggen. Ik koop ze per 2,5 kg. Zo kan ik altijd een gerecht met garnalen uit de vriezer toveren. Deze pasta met garnalen en citroensaus bijvoorbeeld. Smaakvol en lekker fris.

Pasta met garnalen en citroen-roomsaus

Klik hier voor het recept

Woensdag

Shoarma, paprika en rijst. En een paar smaakmakers. Dat is alles wat je nodig hebt voor deze shoarmarijst met paprika. Wedden dat het met gejuich ontvangen wordt!

Rijst met shoarma en paprika

Klik hier voor het recept

Donderdag

Iedereen heeft wel een blik gepelde tomaten, maïs en kidneybonen in de voorraadkast staan. Combineer dat met een (houdbare) chorizo, gehakt (uit de vriezer) en wat kruiden en je zet een hele lekkere maatlijd op tafel. Deze chili con carne met chorizo móet je een keer proeven!

Chili con carne met chorizo

Klik hier voor het recept

Vrijdag

Vis in blik. I-de-aal om te bewaren en daarom altijd in mijn voorraadkast aanwezig. Combineer het met sambal, tomatenpuree, selderij en een paar andere smaakmakers en je hebt dit heerlijk broodje hete makreel.

Broodje hete makreel

Klik hier voor het recept

Zaterdag

Foe yong hai met zoetzure gembersaus kun je vullen met alles wat je nog in huis hebt. Groente, kip, garnalen of witvis gecombineerd met alle groente die je maar kunt bedenken. De ingrediënten voor de saus heb je waarschijnlijk allang in huis. Dan kan het toch eigenlijk niet meer mis gaan?

Foe yong hai met zoetzure gembersaus

Klik hier voor het recept

Zondag

Het is zondag en we gaan weer lekker aan de bak. Deze zelfgemaakte kaasbroodjes waren hier een regelrechte hit. Bladerdeeg heb je waarschijnlijk wel in de vriezer liggen en verder heb je alleen kaas, boterr, melk, bloem, mosterd en een eitje nodig. Dikke kans dat je dat gewoon in de kast hebt liggen. Probeer ze maar eens uit! Wedden dat je ze lekker vindt.

Kaasbroodjes

Klik hier voor het recept

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *