Weekmenu 16 – Lekker veel groenten

 

Het is weer zondag en dus is het tijd voor een nieuw weekmenu. In dit weekmenu post ik 7 recepten die boordevol vitamines zitten. Want in deze tijd is het vooral belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Dus hup, hup op naar de groenteafdeling en volladen dat mandje. Gezond eten kan namelijk óók heel lekker zijn. Vooral de zaterdag is hier een favorietje. Benieuwd wat het is? Klik dan snel op lees verder! Heb je iets gemaakt? Of is er iets wat je mist? Laat het dan weten. Vind ik leuk!




Maandag

Deze krokante bloemkool met zoetzure saus is geen alledaags recept en het vraagt wel wat van je op een doordeweekse dag… Maar als je het eindresultaat proeft is het die tijd meer dan waard. Boordevol groente en met een goddelijk saus. Hier ga je het hele gezin, en vooral de kinderen blij mee maken. Sophie is er in ieder geval dol op!

Krokante bloemkool in zoetzure saus

Klik hier voor het recept

Dinsdag

Deze zuurkoolschotel met appel en spek kun je heel makkelijk van tevoren klaarmaken. Het is dan rond etenstijd alleen nog maar een kwestie van opwarmen voordat je aan tafel kunt. Heel fijn na een dag (thuis)werken.

Zuurkoolschotel met appel en spek

Klik hier voor het recept

Woensdag

Sommige gerechten maak ik maar een enkele keer, maar deze Griekse kofta met geitenkaas en rijst staat nog steeds regelmatig op het menu. Ik serveer hem meestal met witte rijst, maar pasta met kan ook. Om je vingers bij af te likken.

Griekse kofta met zachte geitenkaas en rijst

Klik hier voor het recept

Donderdag

Lasagnette is een snelle vorm van lasagne. Volgens mij bestaat het gerecht in Italië niet eens en is het uitgevonden door de marketingafdeling van een bedrijf waar ze maaltijden uit pakjes maken. Ik maakte een versie zonder het pakje. Lasagnette zonder pakjes en zakjes dus. Maar wel boordevol groente. Jammie!

Lasagnette

Klik hier voor het recept

Vrijdag

Dit is zonder twijfel de allerlekkerste tonijnsalade die er is. Tenminste, als ik Douwe en mijn vrienden moet geloven. Ik zie hem regelmatig voorbij komen als ik op een feestje van een bekende ben en ik maak hem zelf ook regelmatig klaar voor de lunch. Zelf vind ik hem het lekkerst zo. Je kunt me ervoor wakker maken. Letterlijk! De tonijnsalade voor op brood is goedgevuld en zit boordevol smaak. En, misschien nog wel het fijnste, hij staat letterlijk in 10 minuten op tafel.

De lekkerste tonijnsalade voor op brood

Klik hier voor het recept

Zaterdag

Deze linzenstoof met chorizo en paprika is een supermakkelijk gerecht, maar zit wel boordevol smaak. En het is nog gezond ook, want de linzenstoof zit boordevol groente. Lekker om te dippen met vers Turks brood. Staat deze stoofschotel binnenkort bij jou op tafel?

Linzenstoof met chorizo en paprika

Klik hier voor het recept

Zondag

Ziet deze sinaasappel kwarktaart met bastognebodem er niet vrolijk uit? Zo smaakt hij ook. Lekker fris en een tikkie zoet. Je moet er wel even de tijd voor nemen, want hij moet een flink lang opstijven in de koelkast. Maar… Dan heb je wel wat! Wedden dat je hem lekker gaat vinden.

Sinaasappel kwarktaart met bastognebodem

Klik hier voor het recept

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *