Weekmenu 15 – Week zonder vlees

 

Komende week is het de nationale week zonder vlees. Wist je dat je met een week geen vlees (en vis) eten 130 liter water bespaard? Dat is bijna net zoveel als 174 flessen wijn. Bizar hé. Ik denk daar helemaal niet over na als ik een lekker stuk kip of ossenhaas naar binnen zit te werken. Goed om een keer bewust te worden van de keerzijde die de vleesconsumptie met zich meebrengt. Wij eten om die reden al jaren vegetarisch op maandag (hallo, meatless monday!), maar op de andere dagen staat er eigenlijk altijd vlees of vis op het menu. We vinden het gewoon te lekker om het weg te laten. Ik ben benieuwd hoezeer we het aankomende week gaan missen. Om het iets makkelijker te maken voor onszelf heb ik een vegetarisch weekmenu samengesteld. Boordevol makkelijke en vooral lekkere recepten zonder vlees of vis. Hier komt er deze week in ieder geval geen vlees of vis de keuken in. Doen jullie met ons mee?




Maandag

Deze groentetaart met geitenkaas en citroen is makkelijk om te maken, ontzettend lekker en zit boordevol vitamine. Na 10 minuten voorbereiden hoeft hij alleen nog maar de oven in. Kun je mooi nog even op de bank ploffen om bij te komen van de werkdag!

Koolhydraatarme groentetaart met geitenkaas en citroen

Klik hier voor het recept

Dinsdag

Versninpper de ui en pers de tenen knoflook. Zo begint 50% van al mijn recepten. In bijna elk gerecht zijn ze wel terug te vinden. Bij deze groentewraps met hummus gebruik ik gekarameliseerde uien. Zoete rode uien die het gerecht extra lekker maken. Een vegetarisch toppertje!

Groentewraps met hummus

Klik hier voor het recept

Woensdag

Deze Indiase curry met zoete aardappel en rode linzen is makkelijk om te maken en staat in een mum van tijd op tafel. Fijn op doordeweekse dagen als vandaag. Probeer het eens uit.. Ga je zeker geen spijt van krijgen!

Indiase curry met zoete aardappel en rode linzen

Klik hier voor het recept

Donderdag

I loveeee deze Franse uiensoep kaascroûuton! Doordat de uien langzaam karameliseren komt er een lekkere rijke en zoete smaak vrij. En als je de uien daarna ook nog blust met witte wijn versterk je die smaak nog meer. Heb je na het eten nog een restje over? De smaak van de uiensoep is de volgende dag nog beter. Of nog beter.. Maak de uiensoep de dag van tevoren al klaar. Ideaal als je een keer geen tijd hebt om te koken.

Franse uiensoep met kaascroûton

Klik hier voor het recept

Vrijdag

Geen weekmenu zonder borrelhapjes! En daarom maakte ik afgelopen jaar op de dag van duurzaamheid deze vegetarische borrelplank. Is het geen plaatje? Hier word je toch blij van? Ik in ieder geval wel. Wijnen, wijnen, wijnen! 

Vegetarische borrelplank

Klik hier voor het recept

Zaterdag

Weekend! En bij weekend hoort natuurlijk een dikke guilty pleasure. Deze nacho’s uit de oven met guacamole en kaas smaken uitstekend met een lekkere borrel. Wie houdt er nou niet van nacho’s?

Nacho's uit de oven met guacamole

Klik hier voor het recept

Zondag

Simpel kan soms zo lekker zijn. Daar zijn deze briebroodjes met walnoten en honing uit de oven een voorbeeld van. Imagine: knapperig croissantdeeg met gesmolten brie, walnoten en een verrukkelijk honinglaagje. Klinkt lekker hé! Is het ook! Perfect voor de brunch op zondag.

Briebroodjes met honing en walnoten

Klik hier voor het recept

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *