Valentijnsmenu 2017 voorgerecht: Oesters met 2 soorten vinaigrette

 

Oesters met 2 soorten vinaigretteYou love them or you’re hate them. Heb je een liefhebber te pakken, dan kan je met een schaal oesters niet meer stuk. Bijkomend voordeel; de oester is een afrodisiacum. In de volksmond beter bekend als lustopwekkend voedsel. Of platvloers gezegd: je wordt er gewoon geil van. Hoewel er meestal anders over gesproken wordt, heeft de vorm van de oester hier niks mee te maken. Of nouja.. biologisch gezien niet. Een oesters is vooral lustopwekkend omdat er veel zink zit. Dit zorgt voor een betere doorbloeding in het hele lichaam. En op valentijnsdag kunnen we wel wat doorbloeding gebruiken. Mij maak je er in ieder geval blij mee. Helemaal in combinatie met een glas Champagne of Prosecco. Haal de oesters bij een goede visboer en bewaar ze tot serveren in de koelkast. Het liefst in een schaal met ijsblokjes. Zo blijven de oesters lekker vers. Gebruik voor het openen van een oester al-tijd een oestermes en een theedoek. Geloof mij.. Ik heb het ooit goed fout zien gaan. Dat wil je niet. Wist je trouwens dat een oester voortreffelijk smaakt in combinatie met steak tartaar? Ik at de combi laatst bij the French connection in Amsterdam. God-de-lijk! Moet je een keer proeven. Maar voor nu houden we het bij de oester met 2 soorten vinaigrette. Ga je geen spijt van krijgen. Veel plezier met z’n tweetjes 😉

Ingrediënten voor een dozijn (12 stuks) oesters met 2 soorten vinaigrette

12 oesters
1 citroen
1 kg ijsblokjes

Franse vinaigrette

5 eetlepels rode wijnazijn
1/2 rode ui
Peper en zout

Oosterse vinaigrette

5 eetlepels sojasaus
1 limoen
1 chilipeper
2 lente-uitjes
1 theelepel geraspte gember

Vul een diepe schaal met ijsblokjes. Snijd de citroen in halve partjes. Maak de oesters open zoals ze in dit filmpje laten zien. Gooi het sap wat in de oester zit niet weg. Dit hoort bij de vrucht. Leg de oesters in het ijs en de citroenpartjes er omheen.

Meng de ingrediënten van de vinaigrettes met elkaar. Serveer de oesters met 2 soorten vinaigrette meteen na het openen. Extra lekker in combinatie met en een glas champagne of prosecco.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *