Recept: Salade caprese met balsamico

 

Salade caprese met balsamico

Ik kan zo blij worden van een salade caprese. Wie dit gerecht ooit bedacht heeft ben ik eeuwig dankbaar. Ja, die Italianen weten wel wat lekker eten is. Zo simpel en tegelijkertijd zo lekker. Het enige wat je nodig hebt zijn ingrediënten van goede kwaliteit. Ga bijvoorbeeld voor een verse buffelmozzarella (bij de kaasboer of in het versschap van de supermarkt), kies mooie rijpe tomaten en neem een balsamico van goede kwaliteit. Serveer met vers gebakken brood en je hebt een heerlijke lunch, een lekker voorgerecht of een lichte avondmaaltijd. Ik maakte een salade caprese met balsamico en pijnboompitten, maar je kunt ook variëren met olijven, pesto, courgette of groene asperges. Een fijn gerecht voor als het warm weer is of als er een barbecue op het programma staat. Een salade voor echte bourgondiërs. Hier ga je zeker vrienden mee maken. Ingrediënten salade caprese met balsamico voor 4 personen

4 tomaten (ik gebruikte vleestomaten)
2 bollen buffelmozzarella
20 middelgrote blaadjes basilicum
Een handje pijnboompitten
Een scheutje balsamico van goede kwaliteit
Peper uit de molen
Een snuf zeezout

Rooster de pijnboompitten in een droge pan op laag vuur tot ze bruin beginnen te worden. Let goed op dat de pitjes niet aanbranden.

Snijd de tomaten en de mozzarella in plakken van een halve centimeter dik. Dep, indien nodig, de plakjes tomaat droog met een stukje keukenpapier. Leg de plakjes tomaat, mozzarella en basilicum dakpansgewijs op elkaar op een mooi bord. Bestrooi de salade met peper uit de molen, een snuf zeezout en een handje pijnboompitten. Maak af met een scheutje balsamico.

Serveer de salade caprese met balsamico met vers brood met olijfolie en zeezout om in te dippen. De salade caprese met balsamico smaakt voortreffelijk als lunch, voorgerecht of lichte avondmaaltijd. Ook lekker bij de barbecue.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *