Krokante kip met aardbeien

Recept: Krokante kip met aardbeien

 

Krokante kip met aardbeien Het is zomer! Bij de eerste zomerdag van het jaar hoort natuurlijk een ’s zomers gerecht. Als je zomer zegt, zeg ik aardbeien. De aardbei is zonder twijfel mijn favoriete fruitsoort. De kleur alleen al! Ik word er blij van. Ik at deze krokante kip met aardbeien voor het eerst in een restaurant in Toscane. Het stond als voorgerecht op de kaart en het trok meteen mijn aandacht. Ik was erg benieuwd naar de smaak. Het restaurant stelde me niet teleur, het voorgerecht was heerlijk. De zoete aardbeien combineren goed met de hartige smaak van de krokante kip. Bij het originele gerecht zat een yoghurtsaus met vanille. Omdat ik geen vanillestokjes meer in huis had besloot ik om balsamico te gebruiken. Altijd goed bij aardbeien. De krokante kip met aardbeien is een fris (voor)gerecht met een verrassende smaakcombinatie. Lekker op warme dagen, maar ook als het weer iets minder is. Met dit gerecht op tafel gaat voor het gevoel meteen het zonnetje schijnen. 

Ingrediënten krokante kip met aardbeien voor 4 personen

4 kipfilets
12 aardbeien
2 eieren
100 gram veldsla
50 gram panko (Japans broodkruim, gewoon te koop bij de appie)
1 theelepel sesamzaadjes
Een handje bloem
Een scheutje balsamico
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de kipfilet in stukken van 2 cm bij 2 cm. Scheid de eieren. De dooiers heb je niet meer nodig. Zet 3 diepe borden klaar en bekleed de bakplaat met bakpapier. Vul een bord met panko, een bord met bloem (eerst even mengen met peper en zout) en een bord met de eiwitten. Haal de kipfilet eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en ten slotte door de panko. Haal de kipfilet nogmaals door de eiwit en panko zodat het jasje iets dikker wordt. Leg de gepaneerde kip op de bakplaat. Bestrooi de kip met sesamzaadjes en schuif de bakplaat in de oven. Bak de kip in 30 minuten gaar. Draai halverwege de kipstukjes om.

Maak de veldsla aan met een beetje olijfolie, peper en zout. Leg op elk bord een handje sla. Leg de krokante kip en de aardbeien op de sla. Maak af met een scheutje balsamico. Serveer de krokante kip met aardbeien meteen.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *