Spare ribs uit de oven

Recept: Spareribs van de barbecue

 

Spare ribs van de barbecueIedereen die komende week gaat barbecuen steek je hand op! Zit je nu met je hand omhoog? Lees dan snel verder, want ik heb vandaag het allerlekkerste barbecuerecept dat ik de afgelopen tijd heb gegeten. Nog geen barbecueplannen? Maak die dan maar snel, want het wordt supermooi weer de komende week. Het duurt even trouwens wel even voordat je kunt beginnen (de ribs moeten wel even voorgegaard worden in de oven), maar dan heb je ook wel wat. Malse ribs die van het bot vallen met een knapperig barbecuekorstje. Oh’s en ah’s gegarandeerd. En die marinade? Die maak je gewoon lekker zelf. De spareribs van de barbecue zijn, naast ontzettend lekker, ook supereasy om te maken. Iedereen kan dit. En nu.. de fik erin!


Ingrediënten spareribs van de barbecue voor 4 personen

2 kg spareribs
50 ml ketjap manis
1 citroen
2 tenen knoflook
2 eetlepels basterdsuiker
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel worcestershiresaus
1 eetlepel Zaanse mosterd
1 theelepel pimenton (gerookt paprikapoeder)
1 eetlepel olijfolie
Peper en zout

Spare ribs van de barbecue

Pers de teentjes knoflook. Doe de ketjap, de basterdsuiker, de tomatenpuree, de worcestershiresaus, de pimenton, het sap van 1 citroen, de olijfolie en een beetje peper en zout bij elkaar in een kom. Meng de ingrediënten tot een marinade.

Dek de spareribs droog en smeer ze aan beide kanten ruim in met marinade. Dek de spareribs af en laat ze minstens een uur (het liefst de hele nacht) marineren. Bewaar de rest van de marinade (apart) in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 120 graden. Zet een ovenvast schaaltje met water onderin de oven. Bekleed een rooster met aluminiumfolie. Leg de spareribs met de holle kant naar beneden op het rooster. Schuif het rooster in de oven en laat de spareribs een uur bakken.

Verhoog de temperatuur van de oven naar 160 graden. Smeer de spareribs nogmaals in met de marinade en zet ze terug in de oven. Dek de spareribs af met aluminiumfolie. Bak de spareribs nogmaals een uur.

Haal de spareribs uit de oven en smeer ze nogmaals in met marinade.

Bak de spareribs nog even af op de barbecue zodat ze een knapperig korstje krijgen.

Serveer de spareribs met barbecuesaus, een salade, vers brood en kruidenboter.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

One thought on “Recept: Spareribs van de barbecue

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.