Recept: Speculaastruffels met chocola

 

speculaastruffels met chocolaSinds vorig weekend is Sinterklaas weer in het land. Toen ik in een ver verleden op een basisschool werkte, was dat het begin van de feestdagengekte. Een drukke, maar ook hele gezellige tijd. Nu ik op het MBO werk is dat minder. Sterker nog, je merkt er amper wat van. Ergens wel jammer. Maar ook lekker rustig. Gelukkig vieren we thuis wel Sinterklaas. 2 keer maar liefst. Eerst met mijn familie en de dag erna met die van Douwe. Lekker eten, borrels drinken en elkaar cadeautjes geven. Ik kijk er nu al naar uit. Om alvast in de Sinterklaasstemming te komen maakte ik afgelopen week deze speculaastruffels met chocola. Ik had niet verwacht dat ze zo goed zouden uitpakken. Het was eigenlijk een soort experiment. Nou, dat experiment is geslaagd. Zo geslaagd dat ik ze vandaag met jullie deel. De speculaastruffels met chocola zijn niet moeilijk om te maken. Het kost wel even tijd omdat de chocola tussendoor moet afkoelen. Maar he.. Op een zondag als vandaag kan dat makkelijk. 

Ingrediënten voor 20 speculaastruffels met chocola

150 gram speculaas
100 gram roomkaas (ik gebruikte monchou)
50 gram amandelmeel
50 gram melkchocolade
200 gram witte chocola
50 gram pure chocola

Maal de speculaas fijn in de keukenmachine. Smelt de melkchocola au bain-marie (in een kommetje boven een pan met kokend water). Doe de amandelmeel, de roomkaas en de melkchocola bij de speculaas en meng tot een flexibel deeg. Vorm het deeg in 20 evengrote balletjes.

Smelt de witte chocola. Prik de balletjes aan een satéprikker en haal ze door de witte chocola. Leg de balletjes op een velletje bakpapier. Zet de speculaastruffels met chocola een uurtje in de koelkast zodat ze kunnen opstijven.

Smelt de pure chocola. Haal de speculaastruffels uit de koelkast en bedruip ze speels met de pure chocola. Ik gebruikte daar een theelepel voor. Zet de speculaastruffels terug in de koelkast en laat de chocola hard worden.

Bewaar de speculaastruffels met chocola in de koelkast en haal ze er pas vlak voor serveren uit.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *