|
|

Ingrediënten monchou taart met speculaas en witte chocola
500 gram monchou
350 gram witte chocola
400 ml slagroom
300 gram speculaas
100 gram roomboter
3 grote mandarijnen
Een handje truffel kruidnoten
Smelt de roomboter en maal de speculaasjes fijn. Meng de speculaaskruimels met de boter en stort het mengsel op de bodem. Druk de koekkruimels tegen de bodem en de randen van de vorm. Dit gaat het makkelijkst met de bolle kant van een lepel.
Smelt de witte chocola au bain marie (in een kom boven een pan met kokend water). Laat de chocola afkoelen. Klop de monchou luchtig. Klop de slagroom lobbig. Meng de, inmiddels afgekoelde witte chocola, met de slagroom en monchou.
Stort het monchou-mengsel in de taartvorm. Strijk de bovenkant af en zet de taart in de koelkast. Laat de monchou taart met speculaas en witte chocola ruim 4 uur opstijven in koelkast.
Pel de mandarijnen. Beleg de randjes van de taart met truffel kruidnootjes en maak af met mandarijntjes in het midden. Serveer direct uit de koelkast.
Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).



Super gemakkelijk en heerlijk recept!