Charlotte met frambozen

Recept: Charlotte met frambozen

 

Charlotte met frambozenHai guys! Vandaag is een leuke dag. Ik ben namelijk jarig. Vandaag word ik 29. Négenéntwintig! Als in, bíjna dertig. Dat vind ik best wel een dingetje. Ik vind mezelf namelijk helemaal nog niet bíjna 30. Dat klinkt zo volwassen. Alsof ik heel verstandig met allerlei situaties om moet gaan. Dat wil ik nog helemaal niet. Soms vind ik het heerlijk om bij mijn ouders aan te kloppen als iets niet lukt. Of om de dekens over mijn hoofd te trekken als het even niet gaat zoals ik wil. Dus houd ik het voortaan bij 29. Dat vind ik een mooie leeftijd. Na vandaag word ik dus nooit meer jarig. Maar dit jaar nog even wel. En dat gaan we vieren ook. Vanavond gaan Douwe en ik lekker uit eten in Amsterdam en na als alle kerstgekte afgelopen is komt onze hele familie lekker bij ons eten. Ik ga dit jaar een high wine voor ze maken met mijn favoriete hapjes en wijnen. Denk dan bijvoorbeeld aan een Vermentino met kreeftenrisotto en een Bardolino bij een broodje barbecue pulled chicken. Na het etentje krijgen jullie natuurlijk een uitgebreid verslag. Bij jarig zijn hoort ook taart en daarom post ik vandaag deze prachtige en heerlijke Charlotte met frambozen. Smeuïg, fris en ontzettend lekker. Met een taart als deze kun je mij écht heel erg blij maken. Al is het alleen maar om naar te kijken. Glaasje bubbels erbij (I love bubbels) en mijn verjaardag kan niet meer stuk. Zelfs als je bíjna 30 wordt!Ingrediënten Charlotte met frambozen

20-25 lange vingers
500 ml slagroom
2 zakjes klopfix
200 gram frambozen
250 gram boerencake
2 vanillestokjes
2 eetlepels suiker
50 gram witte chocola

Charlotte met frambozen

Bekleed een spingvorm met bakpapier. Snijd de cake in plakken. Bedek de bodem van een springvorm (20 cm) met cake. Zet de lange vingers langs de rand van de springvorm. Druk voorzichtig vast.

Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Klop de slagroom, de vanille, de helft van de frambozen, de klopfix en de suiker tot een stevige mousse.

Spatel de mousse in de springvorm en strijk de bovenkant af. Zet de Charlotte met frambozen in de koelkast en laat hem ruim 2 uur opstijven.

Schaaf de witte chocola in vlokken. Zet de overgebleven frambozen langs de rand en bestrooi het midden met witte chocola.

Maak de Charlotte met frambozen af met een satijnen lint en een grote strik.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.