Recept: Brownies met salted caramel

 

Brownies met salted caramelZoals jullie weten ben ik niet zo een zoetekauw. In restaurants bestel ik liever een kaasplankje in plaats van een dessert en er zijn vaker olijven en nootjes in huis dan snoepgoed. Totdat het een paar maanden geleden opeens hip werd om zeezout in zoete gerechten te verwerken. Zo at ik laatst in een restaurant voor het eerst ijs met zeezout en ben ik inmiddels verslaafd geraakt aan de chocoladereep met karamel en zeezout van Tony. Hoog tijd om zelf een keer te gaan experimenteren. Eigenlijk ben ik niet zo een held in de patisserie. Brood bakken gaat prima, maar taarten, cakes en koekjes.. Dat is een hele andere tak van sport. Ik ben er gewoon nog niet zo een held in. Maarrr.. Oefening baart kunst en daarom ging ik er met volle moed tegenaan. Het bakken liep gelukkig voorspoedig en het resultaat was heerlijk. Bijkomend voordeel.. Als mij het lukte, dan kunnen jullie het zeker! Toen de brownies uiteindelijk in de oven stonden zat de chocola zelfs op mij voorhoofd. Maar, missie brownies met salted caramel was geslaagd. Toen de keuken nog opruimen! Met de geur van versgebakken brownies op de achtergrond was dat opeens een stuk minder erg. Wij aten de brownies met salted caramel als dessert in combinatie met een bolletje vanille-ijs. Heerlijk!

Ingrediënten voor 12 brownies met salted caramel

 

Voor het browniebeslag

225 gram boter
250 gram pure chocola
200 gram suiker
150 gram bloem
4 eieren

Voor de salted caramel

50 ml slagroom
25 gram boter
1 zakje vanillesuiker
60 gram suiker
1 eetlepel grof zeezout

Smelt de roomboter en de chocola voor het browniebeslag. Meng de roomboter met de suiker en de gesmolten chocola. Laat het chocolademengsel even afkoelen. Doe de eieren en de bloem bij het chocolademengsel en mix tot een stevig beslag.

Smelt de roomboter voor de salted caramel. Doe de vanillesuiker, de kristalsuiker, de slagroom en het grove zeezout bij de roomboter. Laat de inhoud van de pan karameliseren terwijl je af toe roert. Let goed op dat de salted caramel niet aanbrandt.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de helft van de salted caramel met het browniebeslag. Vet een vierkante bakvorm in met boter. Giet het beslag in de bakvorm. Zet de bakvorm in de oven en bak de brownies met salted caramel in 45 minuten gaar. Giet de rest van de salted caramel over de brownies heen. Laat de brownies goed afkoelen. Snijd de grote brownie in 12 stukken.

Lekker om de brownies met salted caramel te serveren in combinatie met vanille-ijs en extra karamelsaus.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *