Recept: Vitello tonato met kappertjes

 

Vitello tonatoAls ik uit eten ga check ik altijd als eerste de voorgerechten. Ik weet niet hoe het komt, maar meestal vind ik daar de lekkerste dingen tussen. Soms eet ik liever 2 of 3 voorgerechten dan dat ik voor een hoofdgerecht ga. Misschien komt het omdat ik van verfijnde en uitgesproken smaken houd of omdat ik graag meerdere dingen proef. Geen idee. Iets wat ik graag bestel is de vitello tonato. Een verfijnd gerecht van kalfsfricandeau met tonijnmayonaise. Het is niet moeilijk om een lekkere vitello tonato te maken. Het enige wat je nodig hebt zijn goede producten. Daar valt of staat een goede vitello tonato mee. Als dat deel gelukt is, kan het eigenlijk niet meer mislukken. Je kunt de kalfsfricandeau zelf maken, maar ik besloot om het gewoon bij de slager te halen. Wel zo makkelijk. Al was het alleen maar omdat zijn plakjes een stuk mooier gesneden zijn dan de mijne. Een complete snijmachine aanschaffen is ook weer zo wat. Wel even bij een goede slager langsgaan natuurlijk. Ik vind het lekker, om net als de italianen, de vitello tonato een uurtje in de koelkast te zetten voordat ik hem serveer. De tonijnmayonaise kan dan goed in het vlees trekken. Vind je dat niet zo belangrijk (of heb je weinig tijd) dan kun je die stap ook gewoon overslaan. Al is het wel minder lekker. De vitello tonato is lekker als voorgerecht, tijdens de lunch of brunch. Een aanrader!Ingrediënten Vitello tonato voor 2 personen

200 gram kalfsfricandeau
2 eetlepels mayonaise
1 blikje tonijn
3 ansjovisjes
2 eetlepels kappertjes
Een halve rode ui
Een handje rucola
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Begin met het maken van de tonijnmayonaise. Doe de tonijn, ansjovis, de helft van de kappertjes en de mayonaise bij elkaar in een schaal. Pureer de ingrediënten met een staafmixer tot een gladde mayonaise. Proef of de tonijnmayonaise op smaak is. Pas op.. snoepgevaar. Voordat je het weet sta je soepstengels in de mayonaise te dopen. Been there, done that! Sorry no sorry.

Leg de kalfsfricandeau in mooie plakjes op een groot wit bord. Schenk de tonijnmayonaise over het kalfsvlees heen. Zet de vitello tonato een half uur in de koelkast.

Snijd de rode ui in halve ringen. Maak de rucola aan met een scheutje olijfolie, peper en zout. Garneer de vitello tonato met de rode ui, kappertjes en een handje rucola. Maak de vitello tonato af met een beetje peper uit de molen.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *