|
Als ik uit eten ga check ik altijd als eerst de voorgerechten op de kaart. Meestal vind ik dat daar de lekkerste dignen dingen tussen staan. Soms eet ik liever 2 of 3 voorgerechten dan dat ik voor een hoofdgerecht ga. Misschien komt het omdat ik van verfijnde en uitgesproken smaken houd. Of omdat ik graag meerdere dingen proef. Geen idee. Iets wat ik graag bestel is de vitello tonato. Een verfijnd gerecht van kalfsfricandeau met tonijnmayonaise. Het is niet moeilijk om een lekkere vitello tonato te maken. Het enige wat je nodig hebt zijn goede producten. Daar valt of staat een goede vitello tonato mee. Als dat deel gelukt is, kan het eigenlijk niet meer mislukken. Je kunt de kalfsfricandeau zelf maken, maar ik besloot om het gewoon bij de slager te halen. Wel zo makkelijk. Al was het alleen maar omdat zijn plakjes een stuk mooier gesneden zijn dan de mijne. Een complete snijmachine aanschaffen is ook weer zo wat. En mocht je geen kalsfricandeau kunnen vinden kun je ook de variant van varkensvlees gebruiken. De vitello tonato is lekker als voorgerecht, tijdens de lunch of brunch. Een aanrader!
Ingrediënten vitello tonato met kappertjes voor 4 personen
200 gram kalfsfricandeau
2 eetlepels mayonaise
1 blikje tonijn
3 ansjovisjes
2 eetlepels kappertjes
Een halve rode ui
Een handje rucola
Een scheutje olijfolie
Peper en zout
Begin met het maken van de tonijnmayonaise. Doe de tonijn, de ansjovis, de helft van de kappertjes, de mayonaise en een beetje peper en zout bij elkaar in een kom. Pureer de ingrediënten met een staafmixer tot een gladde mayonaise. Proef of de tonijnmayonaise op smaak is. Voeg eventueel meer van de ingrediënten toe.
Leg de fricandeau in mooie plakjes op een groot bord. Schenk de tonijnmayonaise over het kalfsvlees heen. Zet de vitello tonato een half uur in de koelkast.
Snijd de rode ui in halve ringen. Maak de rucola aan met een scheutje olijfolie, peper en zout. Garneer de vitello tonato met de rode ui, kappertjes en een handje rucola. Maak af met een beetje peper uit de molen.